Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητέρα: Δυο χρόνια λειτουργίας για τη μονάδα τεχνητού νεφρού

Η Μονάδα, στην οποία πραγματοποιούνται περίπου 750 αιμοκαθάρσεις το μήνα, λειτουργεί σε σύγχρονες εγκαταστάσεις δυναμικότητας 15 κλινών.

Μητέρα: Δυο χρόνια λειτουργίας για τη μονάδα τεχνητού νεφρού

Δύο χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει η υπερσύγχρονη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, για τη θεραπεία ασθενών με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια που χρήζουν αιμοκάθαρσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η Μονάδα, στην οποία πραγματοποιούνται περίπου 750 αιμοκαθάρσεις το μήνα, λειτουργεί σε σύγχρονες εγκαταστάσεις δυναμικότητας 15 κλινών και στο πλαίσιο μεγάλου και οργανωμένου νοσοκομείου, με κάλυψη από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και άμεση δυνατότητα κλήσης σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών.

Όπως δηλώνει η Διευθύντρια της Μονάδας, νεφρολόγος κα Νικολέττα Νικολοπούλου «Στα δύο χρόνια λειτουργίας μας, έχουν πραγματοποιηθεί αιμοκαθάρσεις σε περισσότερους από 90 ασθενείς. Επιπλέον, η προετοιμασία ασθενών που προορίζονται για μεταμόσχευση πραγματοποιείται στο ΜΗΤΕΡΑ, ενώ ήδη δύο ασθενείς μας έχουν μεταμοσχευθεί επιτυχώς στο αντίστοιχο κέντρο μεταμόσχευσης. Παράλληλα, διατηρούμε δίκτυο επικοινωνίας με κέντρα αιμοκάθαρσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με σκοπό τη διευκόλυνση μετακίνησης των ασθενών μας, όποτε και εάν προκύψουν, ενώ διαθέτουμε και Κίτρινη Μονάδα για τη θεραπεία ασθενών με HBV- Ηπατίτιδα».

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΜΗΤΕΡΑ διαθέτει τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και είναι στελεχωμένη από εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο σε συνδυασμό με την τήρηση των Διεθνών Πρωτοκόλλων, εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η Μονάδα στελεχώνεται από νεφρολόγους με κύρος και εμπειρία, καρδιολόγο με εμπειρία στα προβλήματα των νεφροπαθών που παρακολουθεί σε μόνιμη βάση τους ασθενείς της Μονάδας, ομάδα αγγειοχειρουργών με σημαντική εμπειρία και επιτυχημένη πρακτική στη δημιουργία αγγειακών προσπελάσεων (μοσχεύματα, fistula, κεντρικοί φλεβικοί καθετήρες), εξειδικευμένους νοσηλευτές με βαθιά γνώση της θεραπείας της αιμοκάθαρσης, αλλά και των πολύπλευρων κλινικών και ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών των χρονίως πασχόντων, διαιτολόγο με εξειδίκευση στις ιδιαίτερες ανάγκες των αιμοκαθαιρούμενων και ψυχολόγο, έμπειρο στην αντιμετώπιση προβλημάτων των χρονίως πασχόντων.

Τέλος, η Μονάδα διαθέτει συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των θεραπειών που παρέχονται.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v