Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ΑΜΚ τουλάχιστον 7 εκατ. προσανατολίζεται η Σφακιανάκης

Οι συζητήσεις με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανείων διεξάγονται σε θετικό κλίμα, τόνισε η διοίκηση της εισηγμένης στη Γενική Συνέλευση. Αύξηση πωλήσεων και διεύρυνση μεριδίων το πρώτο εξάμηνο.

Σε ΑΜΚ τουλάχιστον 7 εκατ. προσανατολίζεται η Σφακιανάκης

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, ύψους τουλάχιστον 7 εκατ. ευρώ, προσανατολίζεται η εισηγμένη εταιρία Σφακιανάκης, προκειμένου να επαναφέρει σε θετικό έδαφος το ύψος των ιδίων κεφαλαίων της (σε επίπεδο μητρικής) και να αναδιαρθρώσει τις τραπεζικές της υποχρεώσεις, μέρος των οποίων λήγει τον προσεχή Αύγουστο.

Όπως διατύπωσε η διοίκηση της εταιρίας, η Σφακιανάκης δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τις τράπεζες, έχει υποβάλει business plan από το 2016 και οι συζητήσεις με τις τράπεζες διεξάγονται σε θετικό κλίμα.

Το ύψος της ΑΜΚ και ο χρόνος εξαγγελίας της θα εξαρτηθεί από το πότε θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τις τράπεζες, και κάτι τέτοιο πιθανολογείται πως θα γίνει εντός του 2017.

Κατά τα λοιπά, η εταιρία έχει ως στόχο την επίτευξη κερδοφόρου αποτελέσματος μέσα στο 2017, πράγμα ωστόσο που θα εξαρτηθεί από την πορεία της αγοράς οχημάτων κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Στο πρώτο μισό του 2017, ο όμιλος έχει αυξήσει τις πωλήσεις του, διευρύνοντας τα μερίδια αγοράς του (από 5,2 σε 6,4% η Suzuki και από 12,5% σε 12,6% οι λιανικές πωλήσεις).

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας κ. Στ. Τάκη, η αγορά του αυτοκινήτου κινείται το πρώτο εξάμηνο στα περυσινά επίπεδα και εκτιμάται ότι στο σύνολο της χρονιάς θα κλείσει αρκετά κοντά στα περυσινά επίπεδα, είτε λίγο υψηλότερα είτε λίγο χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v