Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνδικάτο ΔΕΗ για Κοπελούζο: Γιατί εμμένει στο ίδιο λάθος η διοίκηση;

«Τι άλλαξε στην κυβερνητική πολιτική, μήπως ανερυθρίαστα η κυβέρνηση αβαντάρει τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ;» διερωτάται μεταξύ άλλων η Ενωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της Επιχείρησης.

Συνδικάτο ΔΕΗ για Κοπελούζο: Γιατί εμμένει στο ίδιο λάθος η διοίκηση;

Η υπόθεση του κοινοπρακτικού σχήματος ΔΕΗ-DAMCO με ποσοστά 49%-51% για τη δημιουργία καταστημάτων franchise είναι γνώριμη σε όλους και ιδιαιτέρως στον διοικητικό κόσμο της ΔΕΗ, παρά το γεγονός ότι πέρασαν τέσσερα χρόνια, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔEH (ΕΔΟΠ/ΔEH).

Οπως αναφέρει το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του, «πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση όπου ξαφνικά ένας ανταγωνιστής της ΔEH, χωρίς κανένα διαγωνισμό, γίνεται εταίρος με τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, προκειμένου να παρέχουν φωτοβολταϊκά στις στέγες, ενώ στη συνέχεια το ονόμασαν «πώληση ενεργειακών προϊόντων», κάνοντας παράλληλα και εισπράξεις των λογαριασμών ρεύματος!!!

Θυμόμαστε επίσης το γεγονός ότι σύσσωμο το Συνδικαλιστικό κίνημα της ΓΕΝΟΠ-ΔEH κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της δημιουργίας του υπόψη κοινοπρακτικού σχήματος.

Θυμίζουμε ακόμη ότι η σημερινή κυβέρνηση -αντιπολίτευση τότε- μετά βδελυγμίας είχε αντιταχθεί σε αυτό το σχήμα, ενώ με δηλώσεις της τότε διατυμπάνιζε ότι θα το καταργήσει.

Με απόφαση του χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔEH εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της ΔEH, προκειμένου να ορίζει νέα μέλη της στο Διοικητικό Συμβούλιο της κοινοπρακτικής αυτής εταιρείας.

Ερώτημα: Τι άλλαξε σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική και τελικά συγκροτούμε την εταιρεία με μειοψηφικό πακέτο για τη ΔEH;

· Μήπως ανερυθρίαστα πλέον η κυβέρνηση αβαντάρει τους ανταγωνιστές της ΔEH, ενώ παράλληλα κόπτεται για τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔEH αλλά και την προστασία των συμφερόντων της;

· Ποια τα οφέλη από αυτό το σχήμα; Θα κάνει εισπράξεις λογαριασμών, θα αποδίδονται άμεσα στη ΔEH ή θα παρακρατούνται τα χρήματα όπως συμβαίνει με τα ΕΛΤΑ;

· Θα φέρει πόρους μέσω των φωτοβολταϊκών, παρά το γεγονός ότι η αγορά είναι κορεσμένη;

· Με τη δημιουργία νέων καταστημάτων δεν τίθενται σε επισφαλή θέση τα καταστήματα της ΔEH;

Σε συνδυασμό με την αποχώρηση των πελατών της ΔEH σε ποσοστό 50%, ποιο ρόλο θα παίξει η νέα εταιρεία; Θα μεταφερθούν πελάτες στο κοινοπρακτικό σχήμα; Θα χαρίσει δηλαδή η μητρική πελάτες στον ανταγωνιστή, ή θα ψάχνουν νέους πελάτες ώστε το κοινοπρακτικό σχήμα να ανταγωνίζεται τη ΔEH; Τι τελικά κρύβεται πίσω από το σχήμα αυτό αφού είναι γνωστό ότι έσοδα δεν πρόκειται να φέρει;

Γιατί επιμένει η Διοίκηση της ΔEH σε συνεργασία με τον συγκεκριμένο ανταγωνιστή, ο οποίος είναι συγχρόνως προμηθευτής και κατασκευαστής της ΔEH;

Απορούμε, βεβαίως, με αυτές τις ενδοτικές πολιτικές ξεπουλήματος και μας εκπλήσσει η σημερινή Διοίκηση με την τακτική της αυτή. Εκτός και αν οι δηλώσεις του προέδρου ότι η ΔEH θα απορροφήσει τους κλυδωνισμούς, μετά την εξέλιξη του Αμυνταίου, γίνεται πράξη με το deal αυτό!!!

Προτείνουμε στη Διοίκηση να περιφρουρήσει την εμπορία, να ενισχύσει την πρώτη γραμμή, να βάλει νέα προϊόντα στα δικά της καταστήματα και να σταματήσει τα παιχνίδια με τους ανταγωνιστές, γιατί εκτίθεται.

Ας κάνει μία καλύτερη ανάγνωση για τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου, τα 67,5 εκατομμύρια ζημίες που παρουσίασε έναντι 85,6 εκατομμύρια κερδών της αντίστοιχης περσινής περιόδου και ας μας πει πώς θα βελτιωθεί η εισπραξιμότητα, πώς θα ανταποκριθεί η ΔEH στις υποχρεώσεις της, πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι; Ποια προοπτική έχει πλέον ο Όμιλος ΔEH;», καταλήγει η ανακοίνωση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v