Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΔΜΗΕ: Σχέδια άμυνας για την υψηλή ζήτηση ρεύματος λόγω καύσωνα

Ο πρόεδρος του Διαχειριστή Μανούσος Μανουσάκης βλέπει υψηλή ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στις 9.500 MW, αύριο και μεθαύριο. Διαβεβαιώνει για την ασφάλεια εφοδιασμού. «Κλειδί» η διαθεσιμότητα των μονάδων φυσικού αερίου.

ΑΔΜΗΕ: Σχέδια άμυνας για την υψηλή ζήτηση ρεύματος λόγω καύσωνα

Στις 9.500 MW αναμένεται να εκτοξευτεί η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αύριο και μεθαύριο, ωστόσο ο ΑΔΜΗΕ καθησυχάζει για την πλήρη κάλυψη των φορτίων.

Την επισήμανση αυτή κάνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή Μανούσος Μανουσάκης, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωσή του ότι έχουν προετοιμαστεί τα κατάλληλα «σχέδια άμυνας (defense plans) ως είθισται σε περιόδους κατά τις οποίες αναμένεται εμφάνιση υψηλών φορτίων λόγω ακραίων μετεωρολογικών συνθηκών, όπως ο καύσωνας της εβδομάδας αυτής».

Ο κ. Μανουσάκης εκτιμά ότι η ζήτηση θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα: «Στη βάση αυτή και σχετικά με τα αναμενόμενα μετεωρολογικά φαινόμενα των επόμενων ημερών, από τις εκπονηθείσες αναλύσεις προκύπτει ότι τα υψηλότερα φορτία που εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσει το Σύστημα Μεταφοράς (κατά μέγιστο έως 9.500 MW) αναμένονται κατά την Πέμπτη και την Παρασκευή (29-30 Ιουνίου)».

Διαβεβαιώνει για την ασφάλεια εφοδιασμού, δίνοντας έμφαση στη διαθεσιμότητα των μονάδων φυσικού αερίου: «Λαμβάνοντας υπόψη τη διαθεσιμότητα των μονάδων παραγωγής, καυσίμων (ιδίως ΦΑ), των διασυνδέσεων και την κατάσταση του Συστήματος Μεταφοράς, ο ΑΔΜΗΕ θεωρεί ότι το σύστημα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας θα ανταπεξέλθει πλήρως στις ανάγκες της περιόδου αυτής, τροφοδοτώντας αδιάλειπτα και αξιόπιστα τα φορτία», τονίζει ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ.

Προσθέτει ακόμη ότι «αντίστοιχες διαδικασίες και αναλύσεις με στόχο την ασφαλή και αξιόπιστη κάλυψη των φορτίων για ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο (όπου συνήθως εμφανίζονται αυξημένα φορτία) εκπονούνται από τον ΑΔΜΗΕ σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΕΝ, ΡΑΕ, ΔΕΣΦΑ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ)».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v