Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Ξεκίνησε το πρόγραμμα κατάρτισης των άνεργων νέων

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο σεμινάριο του προγράμματος Youth Empowered. Στόχος, η παροχή επαγγελματικής καθοδήγησης στους ανέργους ηλικίας 18-30 ετών για να βρουν δουλειά. Δωρεάν η συμμετοχή.

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Ξεκίνησε το πρόγραμμα κατάρτισης των άνεργων νέων

Στη Θεσσαλονίκη, από τις 12 έως τις 16 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση του προγράμματος Youth Empowered, της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Το πρόγραμμα αποτελεί μία νέα πρωτοβουλία για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων 18-30 ετών, με στρατηγικό συνεργάτη το Kariera.gr καθώς και τη σύμπραξη φορέων και επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας και τους παρέχει δωρεάν, δεξιότητες, επαγγελματική καθοδήγηση και δυνατότητες δικτύωσης, ώστε να διεκδικήσουν ευκαιρίες απασχόλησης με επιτυχία αλλά κυρίως να πιστέψουν στον εαυτό και στις δυνατότητές τους. Στόχος, είναι να καταρτιστούν 20.000 άτομα μέχρι το 2020, ενώ μέσα στο 2017 θα ακολουθήσουν ακόμη τρία σεμινάρια σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και δεν προϋποθέτει πτυχίο ή εξειδίκευση. Μέσω πενθήμερων εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και παράλληλα, διαδικτυακά, μέσω μίας πρωτοποριακής πλατφόρμας e-learning, το πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχοντες: εκπαίδευση, καθοδήγηση, δυνατότητες δικτύωσης.

Την εκκίνηση του προγράμματος, η οποία έγινε σε συνεργασία με το ΟΚ!Thess του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι 100 πρώτοι συμμετέχοντες παρακολούθησαν το δωρεάν πενθήμερο σεμινάριο.

Κάθε μέρα και διαφορετικό περιεχόμενο, εστίαζε σε διάφορα σημεία που θεωρούνται απαραίτητα εφόδια για έναν επαγγελματία όπως κατανόηση δυνατών και αδύνατων σημείων, αλληλεπίδραση και δικτύωση, επικοινωνιακές δεξιότητες, δημιουργία σωστού βιογραφικού, προετοιμασία για συνέντευξη αλλά και σε βασικές επαγγελματικές γνώσεις, όπως project management, ικανότητες διαπραγμάτευσης, διαχείριση χρόνου, τεχνικές πωλήσεων, οικονομικά και Business planning.

Παράλληλα, υπό την καθοδήγηση των μεντόρων, στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και των συνεργατών του προγράμματος, που προσέφεραν εθελοντικά τον χρόνο και την εμπειρία τους στο πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος και σε διαδραστικές ασκήσεις, με στόχο να καλλιεργήσουν τη δημιουργική σκέψη αλλά και να κατανοήσουν την αξία της ομαδικής δουλειάς.

Ο Φώτης Σιαδήμας, Spirits Marketing Manager Coca-Cola Τρία Έψιλον και ένας από τους μέντορες, εκτιμά ότι «η εθελοντική συνεισφορά όλων μας, η γνώση και η εμπειρία μας, θα δώσει στους νέους που συμμετέχουν ένα προβάδισμα στην αγορά εργασίας. Χαίρομαι πολύ που βλέπω τους συμμετέχοντες να αλληλεπιδρούν μαζί μας, να ρωτούν, να είναι ανοιχτοί σε συμβουλές και έτοιμοι να μάθουν».

«Ξεκινήσαμε από τη Θεσσαλονίκη, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχθήκαμε 100 νέους με όρεξη να μάθουν. Είμαστε εδώ για να τους υποστηρίξουμε να κάνουν τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα και να εμπνευστούμε από τη θετική ενέργεια και το πάθος τους» σημειώνει από την πλευρά της η Κωνσταντίνα Κώτσια, Talent Development Supervisor και μέντορας στο Youth Empowered.

Την τελευταία μέρα του σεμιναρίου οι 100 συμμετέχοντες έλαβαν τη σχετική πιστοποίηση, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον κύκλο σεμιναρίων της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, θέλοντας να δώσει σε όλους του νέους από 18-30 τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, από όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκονται, από αρχές Ιουλίου ξεκινά τη λειτουργία μιας μοναδικής για τα ελληνικά δεδομένα ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο διαδικτυακά. Η διαδικτυακή πλατφόρμα παρέχει το ίδιο εκπαιδευτικό περιεχόμενο με τη μορφή e-learning, το οποίο είναι παρόμοιο και ισότιμο με αυτό των σεμιναρίων.

«Αυτό που με παρακίνησε να συμμετέχω στο πρόγραμμα Youth Empowered είναι η θέληση να μεταφέρω γνώση στα νέα παιδιά που θέλουν να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους βήματα στην επαγγελματική τους καριέρα» υπογραμμίζει ο Ιορδάνης Πλακίδας, District Sales Manager, Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική, Coca-Cola Τρία Έψιλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v