Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης παρουσιάστηκε η επένδυση του Ελληνικού

Το σχέδιο ανάπτυξης του Ελληνικού παρουσίασε σήμερα η Lamda Development στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης. Η παρουσίαση αφορούσε τόσο τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, όσο και το μητροπολιτικό πάρκο.

Lamda: Στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης παρουσιάστηκε η επένδυση του Ελληνικού

Παρουσιάστηκε σήμερα στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ) το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Ελληνικού από την Lamda Development. Πρόκειται για διαδικασία που ακολουθείται κάθε φορά που ένα σχέδιο νόμου ή Προεδρικό Διάταγμα προωθείται προς διαβούλευση. Η παρουσίαση έγινε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας Πέτης Πέρκα, στην οποία και υπάγεται το Γραφείο Ελληνικού, σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόντες στη σημερινή παρουσίαση ήταν όλα τα μέλη του ΚΣΔ (οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων), υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων, ο Επενδυτής με τους συμβούλους έργου – μελετητές του, το ΤΑΙΠΕΔ, η Ελληνικόν ΑΕ, μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων και οι Δήμαρχοι Ελληνικού και Αλίμου. Οσοι συμμετείχαν παρακολούθησαν μια πρώτη αναλυτική ενημέρωση από την Lamda και τους Μελετητές της για το σχέδιο ανάπτυξης του Ελληνικού, με έμφαση στην ιδέα και την έμπνευση της ανάπλασης.

Πρώτα παρουσιάστηκε η αρχιτεκτονική μελέτη από το διεθνές γραφείο Foster and Partners που περιλαμβάνει και την ιδέα του σχεδιασμού. Ακολούθησε η πολεοδομική τεκμηρίωση του ΣΟΑ, αναλύοντας θέματα πολεοδομικής φύσεως (χωρικός προορισμός, πολεοδομικά μεγέθη ακινήτου ανά ζώνες κλπ.). Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των κυρίων σημείων της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) με ζητήματα που άπτονται περιβαλλοντικών θεμάτων και τέλος παρουσιάστηκε η Μελέτη Πάρκου με τα στοιχεία για το σχεδιασμό του Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v