Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέχρι το τέλος του έτους η λύση για Cyta Hellas

«Με τη βοήθεια εξωτερικών συμβούλων, είμαστε στο στάδιο διερεύνησης επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη Cyta Hellas», είπε χθες η πρόεδρος της Cyta Ρένα Ρουβιθά-Πάνου.

Μέχρι το τέλος του έτους η λύση για Cyta Hellas

Κοντά σε συνδυαστική συμφωνία με την Τρ. Κύπρου για εξόφληση των δανείων της Cyta Hellas βρίσκεται η Cyta, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η λύση για τη ζημιογόνα παρουσία της στην Ελλάδα θα βρεθεί μέχρι το τέλος του έτους.

«Με τη βοήθεια εξωτερικών συμβούλων, είμαστε στο στάδιο διερεύνησης επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη Cyta Hellas», είπε χθες η πρόεδρος της Cyta Ρένα Ρουβιθά-Πάνου, εκφράζοντας την ελπίδα μέχρι το τέλος του έτους να υπάρξει μια συνολική λύση και κατάληξη στο θέμα της ελληνικής θυγατρικής.

Την εν λόγω προσπάθεια την έχει αναλάβει το ΔΣ μετά τη μονάδα αποκρατικοποιήσεων, όπως αναφέρθηκε ενώπιον της επιτροπής οικονομικών που εξέτασε τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό της Cyta, ύψους €7,4 εκατ.

«Στόχος είναι μέχρι τέλος του έτους να έχουμε τα σενάρια για το πώς θα προχωρήσουμε», είπε η κ. Ρουβιθά, προσθέτοντας, σύμφωνα με το Stockwatch, ότι όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι (στρατηγικός επενδυτής, συγχώνευση κ.λπ.).

Επανέλαβε ότι το πρόσθετο ποσό που ζητείται είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κλείσει η καθαρή αρνητική θέση της Cyta Hellas για το 2016 ενώ παράλληλα, όπως τόνισε, κλείνει το σοβαρό θέμα του ταμείου συντάξεως μέσω μιας συνδυαστικής λύσης.

Σε ό,τι αφορά στα σημερινά δεδομένα σε σχέση με τη Cyta Hellas, η κ. Ρουβιθά σημείωσε ότι στον προϋπολογισμό του 2017 περιλήφθηκε ποσό €4 εκατ., σε περίπτωση που χρειαζόταν να δοθεί σε μετρητά στη Cyta Hellas, ωστόσο όπως ανέφερε, η εν λόγω ανάγκη έχει μειωθεί δραστικά ενώ δόθηκε και οδηγία για μηδενική χρηματοδότηση της Cyta Hellas σε μετρητά το 2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v