Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Αγοράζει το σήμα «Εθνική Ασφαλιστική»!

Η τράπεζα θα αποκτήσει από την Εθνική Ασφαλιστική το ομώνυμο σήμα και θα της το μισθώσει για μια 10ετία, όταν περάσει υπό τον έλεγχο του Exin Group. Σε ανεξάρτητο εκτιμητή η διενέργεια αποτίμησης.

ΕΤΕ: Αγοράζει το σήμα «Εθνική Ασφαλιστική»!

Στην κυριότητα του ομίλου Εθνικής Τράπεζας θα παραμείνει το σήμα «Εθνική Ασφαλιστική» και μετά την πώληση του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της ομώνυμης ασφαλιστικής στο Exin Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία μεταξύ Eθνικής Tράπεζας και Exin Partners προβλέπει ότι η Εθνική θα μισθώσει το σήμα «Εθνική Ασφαλιστική» στην ομώνυμη εταιρεία για μια 10ετία. Η μίσθωση θα διενεργηθεί αμέσως μετά τη μεταβίβαση του 75% στον όμιλο Exin.

Για να συμβεί αυτό, θα προηγηθεί αγορά του σήματος από την τράπεζα καθώς σήμερα κατέχεται από την Εθνική Ασφαλιστική. Στο παραπάνω πλαίσιο, θα ανατεθεί σε ανεξάρτητο εκτιμητή η διενέργεια αποτίμησης, ώστε να προσδιορισθεί το εύρος του τιμήματος που θα καταβάλει η Εθνική Τράπεζα στην Εθνική Ασφαλιστική για την απόκτησή του.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για σήμα με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς εκτιμούν ότι η αξία του ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος Exin, ως νέος ιδιοκτήτης της Εθνικής Ασφαλιστικής, θα μπορεί να χρησιμοποιεί το ομώνυμο σήμα για μια 10ετία. Μετά την παρέλευσή της, η ασφαλιστική θα πρέπει είτε να αλλάξει επωνυμία, είτε να επαναδιαπραγματευθεί νέα μίσθωση του σήματος.

Η ασφαλιστική θα μπορεί να χρησιμοποιεί το brand name «Εθνική Ασφαλιστική» τόσο για τις τραπεζοασφαλιστικές, όσο και για τις παραδοσιακές ασφαλιστικές εργασίες. Δεν θα μπορεί, όμως, να κάνει «κακή» χρήση του σήματος καθώς η Εθνική θέτει αυστηρούς όρους, προκειμένου να προστατεύσει τη φήμη της.

Σημειώνεται ότι η Exin Partners αποτίμησε το 100% της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς και την 15ετή (10 έτη+ 5 χρόνια επέκτασης) συμφωνία bancassurance στα 958 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρουν για το προς πώληση 75% τίμημα 718,5 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, δεσμεύεται να εξοφλήσει η Εθνική Ασφαλιστική, υπό την ιδιοκτησία της, το ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης, ύψους 50 εκατ. ευρώ, τις ομολογίες του οποίου κατέχει η Εθνική Τράπεζα. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής που οριοθετείται σε περίπου έξι μήνες, η Εθνική θα εγγράψει κεφαλαιακό κέρδος 156 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, εποπτικά της κεφάλαια θα ενισχυθούν κατά 110 μονάδες βάσης από το κεφαλαιακό κέρδος και την έμμεση κεφαλαιακή ενίσχυση λόγω απομόχλευσης.

Τέλος, η πώληση του 75% θα μειώσει το εν Ελλάδι προσωπικό του ομίλου κατά περίπου 850 άτομα, οδηγώντας στην πρόωρη επίτευξη του στόχου που είχε τεθεί στο πλάνο αναδιάρθρωσης για υποχώρηση του αριθμού των εργαζομένων κάτω από τις 9.950 άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v