ΕΒΖ: Μαραθώνια συνεδρίαση του ΔΣ για τις θυγατρικές της Σερβίας

Χαμηλές κρίνονται σύμφωνα με πληροφορίες οι προσφορές από τη γαλλική Cristal Union, την αυστριακή Agrana και τη σερβική MK Group. Μαραθώνια η συνεδρίαση του ΔΣ.

ΕΒΖ: Μαραθώνια συνεδρίαση του ΔΣ για τις θυγατρικές της Σερβίας

Τις τρεις δεσμευτικές προσφορές που έχουν υποβληθεί από τα σχήματα που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τις θυγατρικές εταιρείες της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Σερβία εξέτασε τη Δευτέρα σε συνεδρίαση που διήρκεσε πάνω από οκτώ ώρες το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

Οι υποψήφιοι αγοραστές είναι η κοινοπραξία της γαλλικής Cristal Union με την κροατική Viro Tvornica, η αυστριακή Agrana και η σερβική MK Group. Σημειώνεται ότι και από τους τρεις ενδιαφερόμενους είχαν έχουν ζητηθεί βελτιωμένες οικονομικές προσφορές.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οι τιμές που έχουν προσφερθεί από τις εταιρίες δεν θεωρείται ότι ανταποκρίνονται στην αξία των δυο μονάδων, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός. 

Υπενθυμίζεται ότι ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός, που προκηρύχθηκε φέτος στο τέλος Ιανουαρίου, αφορά στην πώληση του συνόλου των 776.564 μετοχών της εταιρείας AD Fabrica Secera Sajkaska Zabali και του συνόλου των 550.729 μετοχών της εταιρείας Crevnka Fabrica Secera AD Crevnka που κατέχει η ΕΒΖ, στις δύο προαναφερόμενες θυγατρικές της (ποσοστά 92,6% και 87,5% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου των δύο εταιρειών αντίστοιχα). Σημειώνεται ότι οι όποιες προσφορές κατατέθηκαν, θα πρέπει να συνοδεύονται με εγγυητική ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus