Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουλάχιστον 200 εκατ. πληρώνουν οι εταιρίες κινητής

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο προκήρυξης για έντεκα δικαιώματα χρήσης φάσματος ραδιοσυχνοτήτων. ΟΤΕ, Vodafone και Wind θα κληθούν να καταβάλουν σε δόσεις τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ.

Τουλάχιστον 200 εκατ. πληρώνουν οι εταιρίες κινητής

Τουλάχιστον 200,7 εκατ. ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν σε δόσεις ο ΟΤΕ, η Vodafone και η Wind, για να αποκτήσουν έντεκα δικαιώματα χρήσης φάσματος ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 1.800 MHz. Η διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιουλίου, το «σχέδιο Τεύχους Προκήρυξης, αναφορικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στη ζώνη των 1800 MHz». 

Συγκεκριμένα θα παραχωρηθούν μέσω του διαγωνισμού έξι δικαιώματα στη ζώνη των 1.800 MHz που είχαν αποκτηθεί και ανήκουν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 στις Vodafone και Wind (είχε υπάρξει 18μηνη παράταση) και άλλα πέντε δικαιώματα, τα οποία είχε αποκτήσει η Cosmote και λήγουν το 2020. 

Σύμφωνα με το σχέδιο του τεύχους προκήρυξης, η τιμή εκκίνησης για κάθε ένα από τα πρώτα έξι δικαιώματα έχει οριστεί στα 19,7 εκατ. ευρώ και για τα υπόλοιπα πέντε στα 16,5 εκατ. ευρώ. Με βάση το χρονοδιάγραμμα της ΕΕΤΤ, το τεύχος προκήρυξης θα δημοσιευθεί την 1η Αυγούστου, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 6 Νοεμβρίου, όταν θα ανακηρυχθούν οι υπερθεματιστές για κάθε δικαίωμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v