Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέρνα Ενεργειακή: Γιατί κέρδισε τους ιδιώτες επενδυτές το «πράσινο» ομόλογο

Επιβεβαιώνεται η στρατηγική επιλογή της διοίκησης για τη δημιουργία μιας σταθερής και μακροχρόνιας αποδοτικής σχέσης με τους επενδυτές. Παρακαταθήκη ενόψει και αντίστοιχων μελλοντικών κινήσεων.

Τέρνα Ενεργειακή: Γιατί κέρδισε τους ιδιώτες επενδυτές το «πράσινο» ομόλογο

Τη λεγόμενη λιανική, δηλαδή τους ιδιώτες επενδυτές, κέρδισε ως επί το πλείστον το «πράσινο» ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακή.

Αποτέλεσαν το 70%, ήτοι τους κατανεμήθηκαν οι 42.000 ομολογίες από το σύνολο των 60.000. Το υπόλοιπο ποσοστό 30%, δηλαδή 18.000 ομολογίες, κατευθύνθηκε σε ειδικούς επενδυτές.

Το εντυπωσιακό ενδιαφέρον των ιδιωτών επενδυτών σε συνδυασμό με το επιτόκιο 3,85% έρχεται να επιβεβαιώσει τη στρατηγική επιλογή της εταιρίας για τη δημιουργία μια σταθερής και μακροχρόνιας σχέσης ανάμεσα στο επενδυτικό κοινό και τις εταιρείες του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Πηγές κοντά στην εταιρία, αναφερόμενες στο ελκυστικό επιτόκιο και στη μεγάλη ανταπόκριση των ιδιωτών επενδυτών, δεν διστάζουν να κάνουν λόγο και για μία παρακαταθήκη ενόψει και νέων, αντίστοιχων μελλοντικών κινήσεων. Πληροφορίες θέλουν τη μητρική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να ετοιμάζεται για παρόμοια με τη θυγατρική της κίνηση μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η Tέρνα Ενεργειακή άντλησε τα 60 εκατ. ευρώ που ζητούσε, έχοντας πετύχει προηγουμένως ζήτηση συνολικής αξίας 154,4 εκατ. ευρώ. Δηλαδή υπερκαλύφθηκε το αιτούμενο ποσό κατά 2,7 φορές.

Η Tέρνα Ενεργειακή σχεδιάζει νέες επενδύσεις συνολικής αξίας περί τα 500 εκατ. ευρώ για την τριετία 2017-2019. Οι επενδύσεις αυτές αφορούν στον χώρο των ΑΠΕ στην Ελλάδα (αιολικά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 44 MW στις Περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας) και το εξωτερικό (αιολικό πάρκο στις ΗΠΑ συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 159,6 MW).

Άμεσος στόχος της εταιρείας είναι να υπερβεί το 1 GW εγκατεστημένης ισχύος μέχρι τις αρχές του 2018.

Μέρος του επενδυτικού προγράμματος που προωθεί η εταιρεία αφορά και στα έργα διαχείρισης απορριμμάτων, τομέα στον οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες η υπογραφή της ΣΔΙΤ με την Περιφέρεια Ηπείρου και θα ακολουθήσει η ΣΔΙΤ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v