Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Business as usual» δηλώνουν στη Space Hellas

Καμιά αλλαγή δεν βλέπουν στο management και στις μετοχικές ισορροπίες στη Space Hellas, κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη εταιρεία. Εκτιμήσεις για ανοδική πορεία του κύκλου εργασιών και προσπάθειες περαιτέρω διεθνοποίησης του Ομίλου.

«Business as usual» δηλώνουν στη Space Hellas

«Business as usual» δηλώνουν κύκλοι προσκείμενοι στη Space Hellas, μετά τη συναλλαγή της Παρασκευής, κατά την οποία ο κ. Πάρις Δροσινός ρευστοποίησε το ποσοστό συμμετοχής του στην εταιρεία (επιβεβαίωση σχετικού δημοσιεύματος του Euro2day.gr στις 22/7) 

Άλλωστε -όπως υποστηρίζουν- η πώληση αυτή δεν αλλάζει κάτι στη λειτουργία της εισηγμένης, καθώς ο κ. Δροσινός είχε αποχωρήσει το 2016 και από το management, αλλά και από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Επίσης, δεν φαίνεται να προκύπτουν αλλαγές στις «μετοχικές ισορροπίες» της Space Hellas, αφού οι δύο οικογένειες των βασικών μετόχων (Μανωλόπουλου-Μπέλλου) κατέχουν κάτι παραπάνω από το 50%, ενώ παράλληλα κάποιες μικρές θέσεις (μονοψήφιο ποσοστό αθροιστικά) πιθανολογείται ότι διαθέτουν μέλη του ΔΣ και στελέχη της εταιρείας. Άρα, ο έλεγχος της πλειοψηφίας θα πρέπει να θεωρείται εξασφαλισμένος.

Το υπόλοιπο ποσοστό των μετοχών κατέχει η Alpha Bank (γύρω στο 20%) και το λεγόμενο ευρύ επενδυτικό κοινό στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι αγοραστές του ποσοστού του κ. Δροσινού (στη χρηματιστηριακή ανακοίνωση δεν αναφέρεται όνομα αγοραστή, άρα θεωρητικά τουλάχιστον, κανείς εκ των αγοραστών δεν ελέγχει άνω του 5% στην εισηγμένη).

Σε ό,τι αφορά τώρα στην πορεία της εταιρείας, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης (Ιούνιος) η διοίκησή της είχε εκτιμήσει για φέτος μονοψήφιο ποσοστό αύξησης του κύκλου εργασιών της και κερδοφόρο αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι τα έργα του ΕΣΠΑ δεν αναμένεται να «τρέξουν» μέσα στο 2017.

Επιπρόσθετα, η εισηγμένη εντείνει τις προσπάθειες για περαιτέρω διεθνοποίηση των εργασιών της και μάλιστα φέτος ίδρυσε θυγατρική στην Ιορδανία και προχώρησε στην εξαγορά της πλειοψηφίας της ολλανδικής εταιρείας Web-IQ.

Τέλος, η φετινή τακτική γενική συνέλευση της Space Hellas αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,03 ευρώ ανά τίτλο, προχωρώντας για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια σε χρηματική διανομή προς τους μετόχους της εταιρείας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v