Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημητρακόπουλος: Στην υπόθεση Δασκαλαντωνάκη θα απαντήσει αυθεντικά η Δικαιοσύνη

Πουθενά η απόφαση του Αρείου Πάγου δεν έκρινε σύννομη την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη, διαμηνύει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Θα απαντήσει αυθεντικά η Ελληνική Δικαιοσύνη».

Δημητρακόπουλος: Στην υπόθεση Δασκαλαντωνάκη θα απαντήσει αυθεντικά η Δικαιοσύνη

Νέα ανακοίνωση-απάντηση στα όσα υποστηρίζει ο Νίκος Δασκαλαντωνάκης εξέδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Πόπης, του Γιάννη και της Τίνας Δασκαλαντωνάκη.

Η πλευρά Νίκου Δασκαλαντωνάκη σε χθεσινή ανακοίνωση υποστήριξε μεταξύ άλλων πως οι αναφορές για κατάθεση επιπλέον αγωγών αμφισβήτησης έγκυρων και νόμιμων διαδικασιών και αποφάσεων για τη μετοχική σύνθεση ορισμένων εταιρειών είναι ατελέσφορες, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας νομολόγησε πως είναι απολύτως νόμιμες και ισχυρές όλες οι ενέργειες που έκανε ο Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης όλα αυτά τα χρόνια που κρατά το τιμόνι των εταιρειών του Ομίλου.

Απαντώντας στα παραπάνω ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε:

Το 2010 ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης με αγωγή του ισχυρίστηκε ότι ο γιός του Γιάννης, η κόρη του Τίνα και η επί 43 χρόνια σύζυγός του Πόπη Δασκαλαντωνάκη ήσαν εικονικοί μέτοχοι και εντολοδόχοι του στις εταιρείες που συμμετείχαν. Τον πίστεψε το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, δεν τον πίστεψε το Εφετείο Χανίων και ο Άρειος Πάγος.

Το 2017 ο Όμιλος Εταιρειών Νίκου Δασκαλαντωνάκη, με απρόσωπη ανακοίνωσή του, δεν μιλάει πλέον για εικονικούς μετόχους, αλλά για μικρομετόχους, είναι και αυτό μια μικρή συμφιλίωση με την νομική πραγματικότητα. Στο άμεσο μέλλον θα εξοικειωθούν με το γεγονός ότι η μετοχική σύνθεση του 2009, όπου η Πόπη, ο Γιάννης και η Τίνα Δασκαλαντωνάκη κατείχαν την πλειοψηφία του 60% του μετοχικού κεφαλαίου σε πολλές εταιρείες (π.χ. Sunstores AE και άλλες), παραμένει ισχυρή και αναλλοίωτη μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Δεν παραπληροφορήσαμε ποτέ, δεν υπήρξε ανακοίνωση ή δήλωση μας που να ενέτασσε την Grecotel A.E. στην δικαστική αντιδικία. Ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αριθμ. 1340/17 απόφαση του έκρινε ότι ο προσωρινός μέτοχος Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης, βάσει αποφάσεως ασφαλιστικών μέτρων, όταν συμμετείχε και ψήφιζε στην Γενική Συνέλευση της ΧΑΡΙΣΜΑ Α.Ε., αυτή η Γενική Συνέλευση δεν ήταν ανυπόστατη σύμφωνα με το άρθρο 35γ του ν. 2190/1920.

Το περιεχόμενο- όμως- της απόφασης της συγκεκριμένης Γενικής Συνελεύσεως της εταιρείας ΧΑΡΙΣΜΑ Α.Ε. θα κριθεί με τις διατάξεις περί ακυρωσίας και ακυρότητας των άρθρων 35α και 35β του ν. 2190/1920 πλέον.

Πουθενά η απόφαση 1340/2017 του Αρείου Πάγου δεν έκρινε σύννομη την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος εταιρειών του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη με απόφαση Γενικής Συνελεύσεως, που λήφθηκε με τις ψήφους του προσωρινού μετόχου Νικολάου Δασκαλαντωνάκη, με βάση την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων του Ρεθύμνου, ο οποίος δεν δικαιώθηκε αμετακλήτως ως προς την μετοχική του ιδιότητα, σύμφωνα με την άνω απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Δεν απειλήσαμε ποτέ και κανέναν και απορρίπτουμε με αγανάκτηση τις ιταμές συκοφαντίες. Σύμφωνα με την πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου, που γνωρίζει ο Όμιλος, στοιχείο της απειλής είναι η απειλή ασκήσεως βίας ή τελέσεως άλλης παράνομης πράξης, που περιάγει τον άλλο σε τρόμο ή ανησυχία. Η διαβίβαση δανειστικών συμβάσεων και δικογράφων της υφιστάμενης αντιδικίας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δε συνιστά ούτε βία, ούτε άλλη παράνομη πράξη και βεβαίως δεν προκαλεί τρόμο ή ανησυχία σε κανέναν, αφού όλα λειτουργούν σύμφωνα με τον νόμο, κατά τις ανακοινώσεις του Ομίλου.

Οι εντολείς μου δεν επιθυμούν να συνεχίσουν την δημόσια αντιπαράθεση, θα απαντήσει αυθεντικά και αυτή τη φορά η Ελληνική Δικαιοσύνη. Στην διαμάχη της νομικής αλήθειας με την ερμηνεία-ψευδαίσθηση κερδίζει πάντα η αλήθεια.

Η απάντηση του Ν. Δασκαλαντωνάκη

«Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι η απόφαση 1340/2017 του Αρείου Πάγου επιβεβαιώνει αμετάκλητα την νομιμότητα των διοικήσεων των Εταιρειών του Ομίλου και τερματίζει οριστικά κάθε σχετική αμφισβήτηση. Η απόφασή του είναι σαφής και δεν επιδέχεται παρερμηνεία», ανταπαντά ο όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη.

«Με τη σημερινή ανακοίνωσή του ο πληρεξούσιος δικηγόρος Μ. Δημητρακόπουλος αναγγέλλει τη λήξη της δημόσιας αντιπαράθεσης που εκείνος και οι εντολείς του ξεκίνησαν με μια εκστρατεία παραπληροφόρησης, απειλών και συκοφάντησης. Στο όνομα της αποκατάστασης της αλήθειας έχουν δοθεί τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Επειδή όμως εξακολουθεί ο κ. πληρεξούσιος να αναφέρει αναληθή και ψευδή στοιχεία για δήθεν πλειοψηφικά ποσοστά μετοχών των εντολέων του (60%), παραθέτουμε αυτούσια συγκεκριμένα σημεία της υπ’ αριθμό 107/2014 απόφασης του Εφετείου Κρήτης (σελ. 31 του σκεπτικού και 101 του διατακτικού) που αμετακλήτως επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο, σε σχέση με τις μετοχές π.χ. που κατείχαν οι εντολείς του στην εταιρεία SUNSTORES το 2009:

«Στο κεφάλαιο αυτό συμμετέχουν […] η πρώην σύζυγός του [Νικολάου Δασκαλαντωνάκη] και τα τρία τέκνα τους κατά ποσοστό 16,145% και με 36.020 ονομαστικές μετοχές έκαστος».

Σε καμία χώρα του κόσμου το 16,145% πολλαπλασιαζόμενο επί τρία (3) δεν κάνει 60%. Ας κάνει τον μαθηματικό υπολογισμό ο κ. πληρεξούσιος και ας εξοικειωθεί με την αλήθεια των αριθμών.
Κατά συνέπεια οι 3 εντολείς του (Πόπη Φραγκούλη, Γιάννης Δασκαλαντωνάκης και Τίνα Δασκαλαντωνάκη) στην παραπάνω εταιρεία κατείχαν ήδη από το 2009 μειοψηφικό ποσοστό.

Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά ότι ο Όμιλος Εταιρειών Νικολάου Δασκαλαντωνάκη παραμένει ενιαίος και αρραγής υπό την ίδια σταθερή διοίκηση που τον οδήγησε στην 45χρονη επιτυχημένη του πορεία. Ο Όμιλος δεν επιθυμεί τη δημόσια αντιπαράθεση και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v