Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Η Ν. Αφρική ενέκρινε την πώληση της South African Bank of Athens

Σε θυγατρική των AFGRI και Fairfax το ποσοστό 99,8% της Εθνικής Τράπεζας στην South African Bank of Athens. Η αρχή ανταγωνισμού της Ν. Αφρικής ενέκρινε την πώληση.

ΕΤΕ: Η Ν. Αφρική ενέκρινε την πώληση της South African Bank of Athens

Η αρχή ανταγωνισμού της Νότιας Αφρικής έδωσε χθες Τετάρτη το «πράσινο φως» για την πώληση της South African Bank of Athens, που ανήκει στην Εθνική Τράπεζα, σε θυγατρική της AFGRI Holdings και της Fairfax Africa Investment.

Η Εθνική είχε συμφωνήσει τον Μάρτιο να πωλήσει στην AFGRI Holdings το ποσοστό 99,8% που κατέχει στην SABA, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ελληνικής τράπεζας που έχει εγκρίνει η ΕΕ, όπως αναφέρει το Reuters.

Η νοτιοαφρικανική αρχή ανταγωνισμού δήλωσε πως ενέκρινε τη συγχώνευση την Τρίτη, δίνοντας στην GroCapital τον έλεγχο της SABA, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Νότιας Αφρικής άφησε να εννοηθεί πως δεν θα φέρει αντιρρήσεις στη συγχώνευση.

Η South African Bank of Athens ιδρύθηκε το 1947 και παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες σε μεσαίες τοπικές επιχειρήσεις. Η AFGRI είναι εταιρεία παροχής αγροτικών, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και επεξεργασίας τροφίμων που δραστηριοποιείται στη Νότια Αφρική και σε άλλες 14 χώρες της Αφρικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v