Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο εταιρικό ομόλογο από την MLS

Στην έκδοση δεύτερου εταιρικού ομολόγου, που θα διαπραγματεύεται στο ΧΑ, προχωρεί η εταιρεία πληροφορικής MLS. Οι όροι της νέας έκδοσης και ο προορισμός των κεφαλαίων που θα αντληθούν. Στο «στόχαστρο» δύο βαλκανικές αγορές.

Νέο εταιρικό ομόλογο από την MLS

Στην τελική ευθεία βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση δεύτερου εταιρικού ομολόγου (το πρώτο είχε εκδοθεί τον Ιούλιο του 2016) από την εισηγμένη εταιρεία MLS, το οποίο θα είναι διαπραγματεύσιμο στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Το νέο ομόλογο θα είναι ύψους 6 εκατ. ευρώ, θα έχει πενταετή διάρκεια και επιτόκιο 5,3%. Επίσης, κατά 50% θα προέρχεται από την αναχρηματοδότηση παλαιότερης έγχαρτης έκδοσης, ενώ το υπόλοιπο μισό (άλλα 3 εκατ. ευρώ) θα αφορά φρέσκο χρήμα που θα εισέλθει στο ταμείο της εισηγμένης εταιρείας.

Η διαφορά του νέου ομολόγου σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2016 είναι ότι η αρχική του τιμή διάθεσης θα είναι τα 1.000 ευρώ και όχι οι 10.000 ευρώ, γεγονός που ενδεχομένως να επηρεάσει θετικά την εμπορευσιμότητα του τίτλου στη δευτερογενή αγορά (Χρηματιστήριο Αθηνών).

Προορισμός των νέων κεφαλαίων είναι η ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης και κυρίως η περαιτέρω επέκταση της εταιρείας στο εξωτερικό, με την ΜLS να εξετάζει αυτή την περίοδο τη δραστηριοποίηση σε μία ή και δύο βαλκανικές αγορές.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, ο κύκλος εργασιών της ΜLS εκτιμάται ότι κυμάνθηκε περίπου στα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα, ενώ η διοίκηση της εταιρείας είχε εκφράσει -στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης του Ιουνίου- την εκτίμησή της ότι τα έσοδα στο σύνολο της φετινής χρονιάς θα υπερβούν τα αντίστοιχα περυσινά, καταρρίπτοντας έτσι το ιστορικό ρεκόρ του προηγούμενου έτους.

«Αιχμή του δόρατος» για τη φετινή αύξηση του κύκλου εργασιών είναι οι κυκλοφορίες των νέων προϊόντων της ΜLS και ειδικότερα του κινητού τηλεφώνου Easy, μέσω του οποίου η εισηγμένη εταιρεία καταφέρνει να διευρύνει το μερίδιο αγοράς της.

Τέλος, στις 4 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η διανομή 0,06 ευρώ ανά μετοχή, ως αποτέλεσμα της απόφασης που είχε ληφθεί για επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v