Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μπόνους» στη Lamda Development από το ντιλ με τη Varde

Το τίμημα του deal αναμένεται να αναπροσαρμοστεί προς τα πάνω, λόγω της κερδοφορίας των εταιριών κατά το διάστημα που μεσολάβησε από την υπογραφή της συμφωνίας μέχρι και την ολοκλήρωσή της.

«Μπόνους» στη Lamda Development από το ντιλ με τη Varde

Νέα κέρδη από τη συμφωνία συνεργασίας και κοινής επενδυτικής στρατηγικής στον τομέα των εμπορικών ακινήτων με την αμερικανική Varde Partners αναμένεται να καταγράψει η Lamda Development, καθώς στο πλαίσιο της συνεργασίας τους προβλέπεται και η αναπροσαρμογή του αρχικού τιμήματος συμμετοχής της αμερικανικής στη νεοσυσταθείσα Lamda Malls.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αναλυτική κατάσταση αποτελεσμάτων α' εξαμήνου της εισηγμένης Lamda, η Varde (μέσω της 100% θυγατρικής της Wert Blue SarL) την 1/6/2017 κατέβαλε το ποσό των 61,3 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 31,7% της Lamda Malls Α.Ε., η οποία ελέγχει τις μετοχές των εταιρειών Lamda Δομή Α.Ε. και Πυλαία Α.Ε. και στις οποίες ανήκουν τα Εμπορικά Κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos, αντίστοιχα.

Ωστόσο, το τίμημα αναμένεται να αναπροσαρμοστεί προς τα πάνω, λόγω της κερδοφορίας των εταιριών κατά το διάστημα που μεσολάβησε από την υπογραφή της συμφωνίας μέχρι και την ολοκλήρωσή της.

Σημειώνεται ότι στο α' εξάμηνο του 2017, η λειτουργική κερδοφορία του Golden Hall αυξήθηκε κατά 1,3% στα 8 εκατ. ευρώ, ενώ στο Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης, η λειτουργική κερδοφορία αυξήθηκε κατά 4,3%, σε 7,2 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Lamda σε εταιρικό επίπεδο από την παραπάνω συναλλαγή κατέγραψε κέρδος της τάξης των 33,8 εκατ. ευρώ ενώ σε ενοποιημένο επίπεδο, το κέρδος από τη συναλλαγή ανέρχεται σε 3,7 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στη νεοϊδρυθείσα Lamda Malls θα εισφερθεί επίσης η Lamda Olympia Village, στην οποία ανήκει το 100% του εμπορικού κέντρου The Mall Athens, ενώ με βάση τον σχεδιασμό η Varde προτίθεται μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου να εισφέρει νέα κεφάλαια, που θα τροφοδοτήσουν σχέδια εξαγορών και επεκτάσεων των δύο εταίρων.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, μετά την εισφορά και του The Mall Athens, η αξία της Lamda Malls θα αγγίξει τα 750 εκατ. ευρώ, ενώ όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, οι δύο εταίροι εξετάζουν την εκδήλωση εξαγορών της τάξης των 200-300 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας έτσι μια εταιρία με σημαντικά assets, η οποία θα δρομολογήσει την είσοδό της στο Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v