Στρατηγική συνεργασία Eurolife ERB με FRISS

H συνεργασία με την εταιρεία Friss περιλαμβάνει την αυτόματη ανίχνευση και αξιολόγηση των κινδύνων σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας underwriting, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια ακόμα πιο σαφή εικόνα για τους πιθανούς νέους πελάτες.

Στρατηγική συνεργασία Eurolife ERB με FRISS

Η Eurolife ERB, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού της πλάνου, προχώρησε πρόσφατα στη σύναψη μιας στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρεία FRISS, η οποία εξειδικεύεται στην εκτίμηση του κινδύνου και στον εντοπισμό της ασφαλιστικής απάτης.

Με αυτήν τη συνεργασία η Eurolife ERB επενδύει ουσιαστικά στη βελτίωση της αξίας του χαρτοφυλακίου της και στη δημιουργία των σωστών προϋποθέσεων για την υγιή ανάπτυξή του, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία με την εταιρεία Friss περιλαμβάνει την αυτόματη ανίχνευση και αξιολόγηση των κινδύνων σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας underwriting, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια ακόμα πιο σαφή εικόνα για τους πιθανούς νέους πελάτες.

Επιπλέον, η Eurolife ERB μειώνει το δείκτη ζημιών μέσα από την αυτοματοποιημένη ανίχνευση περιστατικών με ένδειξη απάτης κατά τη διαδικασία διεκδίκησης της αποζημίωσης από ένα ατύχημα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ειδικά στην Ελλάδα, η ασφαλιστική απάτη αποτελεί ένα πολύπλοκο ζήτημα κυρίως στο κλάδο της ασφάλισης αυτοκινήτου, με τις εξακριβωμένες περιπτώσεις απάτης να σημειώνουν αυξητική τάση, σύμφωνα με τα στοιχεία του κλάδου. Οι συνέπειες αυτού του φαινομένου είναι εξίσου σημαντικές, κυρίως όσον αφορά την οικονομική επιβάρυνση των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ο κ. Σωτήρης Ματσιούλας, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εργασιών & Εξυπηρέτησης της Eurolife ERB δήλωσε: «Η πρόσφατη συνεργασία μας με την FRISS εντάσσεται στο συνολικό στρατηγικό προσανατολισμό μας για διεύρυνση της δραστηριότητάς μας στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου. Η συγκεκριμένη συνεργασία αναμένουμε ότι θα υποστηρίξει την Eurolife ERB στη δημιουργία ενός υγιούς χαρτοφυλακίου, ενώ θα μας δώσει τη δυνατότητα να αποφύγουμε την καταβολή αποζημιώσεων σε περιπτώσεις απάτης. Μέσα λοιπόν από αυτή την επένδυση στην πιο σύγχρονη τεχνολογία που έχει να επιδείξει ο κλάδος θα δώσουμε περαιτέρω ώθηση στη βελτίωση των επιχειρηματικών μας αποτελεσμάτων στο μέλλον».

Ο κ. Jeroen Morrenhof, CEO της FRISS, τόνισε: «Η FRISS αποτελεί μια κορυφαία εταιρεία με σημαντική παρουσία στον τομέα εντοπισμού και διαχείρισης της απάτης, του ρίσκου και της συμμόρφωσης και παρουσία σε πάνω από 12 χώρες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επέκταση της παρουσίας μας στην Ελληνική αγορά μέσω της συνεργασίας μας με τον κορυφαίο ασφαλιστικό Όμιλο Eurolife ERB και εκτιμούμε ότι θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε προστιθέμενη αξία κυρίως στην έγκαιρη αναγνώριση των περιστατικών, προς όφελος φυσικά των υπόλοιπων ασφαλισμένων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v