Στα 27,14 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα κέρδη της Παπαστράτος το 2016

Ο καθαρός τζίρος της εταιρίας ενισχύθηκε στα 291,63 εκατ. ευρώ, με την Παπαστράτος να αυξάνει τα κέρδη της παρά τη δραματική αύξηση της φορολογίας των καπνικών και του παράνομου εμπορίου.

Στα 27,14 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα κέρδη της Παπαστράτος το 2016

Καθαρά κέρδη προ φόρων 27,14 εκατ. ευρώ για το 2016 σε σχέση με 7,89 εκατ. ευρώ το 2015 και αύξηση του καθαρού κύκλου εργασιών στα 291,63 εκατ. ευρώ έναντι 274,15 εκατ. ευρώ το 2015 ανακοίνωσε η Παπαστράτος για την οικονομική χρήση του 2016.

«Χάρη στη στρατηγική μας απόφαση να δώσουμε εξαγωγικό προσανατολισμό στο εργοστάσιο και στη δραστηριότητά μας, καταφέραμε να έχουμε αύξηση του καθαρού κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας μας, παρά τη δραματική αύξηση της φορολογίας των καπνικών και του παράνομου εμπορίου που επηρέασε τον μεικτό κύκλο εργασιών μας», δήλωσε ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος.

Υπενθυμίζεται ότι η Παπαστράτος το 2016 λάνσαρε στην ελληνική αγορά το καινοτόμο προϊόν θερμαινόμενου καπνού IQOS και τον Μάρτιο του 2017 ανακοίνωσε την υλοποίηση μιας νέας επένδυσης, ύψους 300 εκατ. ευρώ, για τη μετατροπή του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού HEETS για το IQOS. Η επένδυση αυτή θα δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας και θα έχει πολλαπλά, σημαντικά και άμεσα οφέλη για την ελληνική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και τις εξαγωγές.

Η νέα επένδυση εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει η Philip Morris International και η Παπαστράτος για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου και αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων επενδύσεων της εταιρείας, που από το 2003 ανέρχονται στα 700 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωσή της, το εργοστάσιο του Ασπροπύργου θα είναι το τρίτο της Philip Morris International παγκοσμίως, μετά την Ελβετία και την Ιταλία, που θα παράγει προϊόντα καπνού που δεν περιλαμβάνουν καύση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v