Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλου: Δεν περιμένουμε καμία ουσιαστική επίπτωση από τις έρευνες

Δεν περιμένει κεφαλαιακές ή χρηματικές επιπτώσεις από το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου. Η «βουτιά» της μετοχής και οι ανησυχίες.

Μεγάλου: Δεν περιμένουμε καμία ουσιαστική επίπτωση από τις έρευνες

"Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν περιμένουμε να προκύψουν ουσιαστικές χρηματικές ή κεφαλαιακές επιπτώσεις από τα ευρήματα της εποπτικής έρευνας που πραγματοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος σε σχέση με θέματα του παρελθόντος", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Χρήστος Μεγάλου στο Bloomberg. 

Σημειώνεται ότι ο τίτλος της τράπεζας υποχωρεί σήμερα ως 21% λόγω της ανησυχίας της αγοράς για τα ευρήματα του πορίσματος της ΤτΕ

Όπως έγραψε από το πρωί το Euro2day.gr το θέμα έχει προκαλέσει «ταραχή» στο πολιτικοοικονομικό σύστημα σε μία ευάλωτη περίοδο για τις ελληνικές τράπεζες.

Κρίσιμες για την έκταση που μπορεί να λάβει το ζήτημα θεωρούνται από παράγοντες της αγοράς οι φερόμενες διαπιστώσεις των ελεγκτών ότι στην τράπεζα υπήρξαν πωλήσεις επισφαλών μετοχοδανείων - επιχειρήσεων - σε ξένο fund, το οποίο έβγαλε κέρδος και εν συνεχεία τα εν λόγω δάνεια εξαγοράστηκαν σε χαμηλότερη τιμή από την αρχική τους αξία από τους κατόχους τους...

Ιδιαίτερα σημαντική -εφόσον ισχύει- είναι σύμφωνα με νομικούς η παράμετρος τυχόν παραβίασης των capital controls, η οποία διώκεται ποινικά.

Τραπεζικές πηγές στις οποίες απευθύνθηκε το Euro2day.gr τονίζουν ότι το θέμα πρέπει να ξεκαθαρίσει γρήγορα, χωρίς να σέρνονται υπόνοιες καθώς ο κλάδος βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή και έχει να αντιμετωπίσει μία σειρά από προκλήσεις, ενώ βάλλεται και από ακραίες απαιτήσεις μερίδας των δανειστών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v