Μεγάλου: Η υπόθεση των ερευνών «είναι πίσω μας»

«Η έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ένα θέμα με το οποίο έχουμε ασχοληθεί στα αποτελέσματα προηγούμενων χρήσεων», υπογραμμίζει ο CEO της τράπεζας. Εχουν αντιμετωπιστεί οι αδυναμίες στον εσωτερικό έλεγχο.

Μεγάλου: Η υπόθεση των ερευνών «είναι πίσω μας»

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει διορθώσει τις αδυναμίες των εσωτερικών ελέγχων που προέκυψαν στο πρόσφατο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, σημείωσε ο CEO της τράπεζας σε συνέντευξή του στο Reuters. 

«Η έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ένα θέμα με το οποίο έχουμε ασχοληθεί στα αποτελέσματα προηγούμενων χρήσεων», σημείωσε ο κ. Χρήστος Μεγάλου σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο από τη Νέα Υόρκη, όπου συναντάται με επενδυτές. 

«Η διάσταση του θέματος που αφορά στους εσωτερικούς ελέγχους και στην απόδοση συγκεκριμένων στελεχών της προηγούμενης διοίκησης έχει ήδη αντιμετωπιστεί», σημείωσε. «Αυτά τα θέματα είναι ήδη πίσω μας, κάτι που μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε αποκλειστικά στην εκτέλεση της Ατζέντας 2020».

Ο κ. Μεγάλου δεν θέλησε να σχολιάσει τη φύση των αδυναμιών στους εσωτερικούς ελέγχους ή στο πώς και πότε αντιμετωπίστηκαν. Επίσης, δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για την εμπιστευτική έρευνα της ΤτΕ

Πηγή του πρακτορείου αναφέρει ότι η έρευνα της TτΕ αποκαλύπτει παραβίαση των capital controls, μη απόκτηση απαιτούμενων εγκρίσεων και παρατυπίες σε κάποια δάνεια προς το προσωπικό της τράπεζας. Το πόρισμα έχει ήδη κατατεθεί στην εισαγγελία.

H Τράπεζα της Ελλάδος αρνήθηκε να σχολιάσει για τις έρευνες. Το Reuters θυμίζει ότι η μετοχή χθες έπεσε 20% (σ.σ. σήμερα ανεβαίνει 12%), μετά τις πληροφορίες ότι οι έρευνες βρήκαν παραβιάσεις κανονισμών από αριθμό στελεχών την περίοδο 2014-2016.

Ο Χρ. Μεγάλου δήλωσε ότι η τράπεζα εστιάζει στον επιχειρησιακό της σχεδιασμό, που περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία ξεχωριστού τμήματος, του Piraeus Legacy Unit, ως μέρους της προσπάθειας να καθαρίσει τον ισολογισμό της.

Η Πειραιώς, στην οποία το ΤΧΣ κατέχει το 26,2%, έχει στόχο να πουλήσει τις βαλκανικές δραστηριότητες και κάποια άλλα στοιχεία ενεργητικού και να μειώσει το χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων της ως μέρος του σχεδιασμού του business plan ως το 2020.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v