Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με +20% έτρεξε η Frezyderm το 2016

Ενίσχυση πωλήσεων στην εσωτερική αγορά και «εξερεύνηση» των διεθνών δυνατοτήτων της πραγματοποίησε το 2016 η ελληνική εταιρία. Καινοτόμα λανσαρίσματα προετοιμάζει για το δ' τρίμηνο του 2017. Αύξηση 15,7% στα περσινά κέρδη.

Με +20% έτρεξε η Frezyderm το 2016

Χρονιά αύξησης του μεριδίου αγοράς και ενίσχυσης της παρουσίας της στο εμπορικό κανάλι του φαρμακείου στάθηκε το 2016 για την αμιγώς ελληνική εταιρία καλλυντικών και παραφαρμακευτικών Frezyderm.

Η εταιρία εμφάνισε αύξηση κύκλου εργασιών κατά 19,7% αγγίζοντας τα 39,809 εκατ. ευρώ, έναντι 33,261 εκατ. το 2015, ποσοστό που προέκυψε κυρίως από οργανική ανάπτυξη καθώς την περασμένη χρονιά τα λανσαρίσματα προϊόντων και νέων σειρών ήταν περιορισμένα. Σύμφωνα με στοιχεία της IMS, η εταιρία αναδείχθηκε το 2016 πρώτη σε μερίδιο αγοράς στην κατηγορία Είδη Προσωπικής Περιποίησης (12,02%), στην κατηγορία Unisex Beauty Products (20,53%), Προσωπική Υγιεινή (13,11%) και βρεφικά και παιδικά καλλυντικά (41,64%).

Πέραν της αύξησης πωλήσεων, η εταιρία πέτυχε επίσης ισόρροπη αύξηση κερδοφορίας, με τα EBITDA να αυξάνουν κατά 16,88% στα 4,922 εκατ. το 2016, ενώ τα προ φόρων κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 4,433 εκατ., αυξημένα κατά 15,75%. Τέλος, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 3,148 εκατ. ευρώ, αυξημένα επίσης κατά 15,75%.

Στην τελευταία χρήση, η εταιρία περιόρισε επίσης σημαντικά τον δανεισμό της, μειώνοντάς τον κατά 55,6% και φθάνοντας πλέον να αντιστοιχεί μόλις 2,1% του κύκλου εργασιών της. Επίσης η εταιρία αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 20 άτομα, απασχολώντας σήμερα 200 εργαζόμενους.

Αν και ο κύριος όγκος των πωλήσεων της εταιρίας πραγματοποιείται στην Ελλάδα, εντούτοις έχει αναπτύξει ένα δίκτυο πωλήσεων σε 20 αγορές, με αποτέλεσμα σήμερα το 7%-7,5% του τζίρου της να αφορά εξαγωγές.

Ο βραχίονας ωστόσο που αναμένεται να βοηθήσει περαιτέρω τη διεθνή επέκταση της Frezyderm είναι η θυγατρική της στη Βρετανία, η οποία συστήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Μετά από μια πιλοτική φάση λειτουργίας, όπου η δομή της βρετανικής θυγατρικής στήθηκε και πραγματοποίησε έρευνες αγοράς, αναμένεται και η ουσιαστική εμπορική της ενεργοποίηση μέσα στο 2017, με σκοπό τη διαχείριση της εξωστρέφειάς της.

Μέσα στο 2017 επίσης η εταιρία σκοπεύει να ενισχύσει περαιτέρω τις κρεμικές σειρές περιποίησης που παράγει και διανέμει, λανσάροντας σύντομα στην ελληνική αγορά μια σειρά cream busters (ειδικοί όροι περιποίησης για ολιγοήμερη αγωγή), προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στην αγορά καλλυντικών φαρμακείου.

Η συγκεκριμένη σειρά, η οποία είναι ίδιας έρευνας και ανάπτυξης, αποτελεί καινοτομία της Frezyderm και κινείται σε μια υποκατηγορία καλλυντικών με μικρό μάλιστα ανταγωνισμό. Σήμερα, η εταιρία διαθέτει πλήρη σειρά καλλυντικών (ενυδάτωση και αντιγήρανση), ολοκληρωμένη σειρά αντηλιακών, φροντίδας μαλλιών, ειδική σειρά για την αντιμετώπιση της ακμής, της ψωρίασης αλλά και ειδικές σειρές περιποίησης βρεφών και παιδιών, ενώ διαθέτει σημαντικό μερίδιο στην αγορά βιολογικού βρεφικού γάλακτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v