Deadline από McArthurGlenn προς Υπ. Οικονομίας για τις Κυριακές

Στη δικαιοσύνη σκοπεύει να προσφύγει έως τις 6 Οκτωβρίου η διαχειρίστρια του εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα, επιχειρηματολογώντας κατά της υπουργικής απόφασης που εξαιρεί τη λειτουργία της τις Κυριακές.

Deadline από McArthurGlenn προς Υπ. Οικονομίας για τις Κυριακές

Τη δυνατότητα να λειτουργεί τις Κυριακές διεκδικεί η McArthurGlenn, διαχειρίστρια εταιρία του ομώνυμου εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα, αποτελώντας την πρώτη -τουλάχιστον επισήμως- εταιρία, που φέρεται διατεθειμένη να προσφύγει κατά της υπουργικής απόφασης, που επέτρεψε την κυριακάτική λειτουργία των καταστημάτων λιανικής υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της McArthurGlenn Athens Γιάννη Κασιμάτη, η εταιρία έχει στείλει σχετική επιστολή -όπου αναλύει τα επιχειρήματά της- προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, χωρίς μέχρι στιγμής να λάβει απάντηση. Ο ίδιος αναφέρει στο Εuro2day.gr ότι εφόσον δεν υπάρξει αντίδραση, η εταιρία σκοπεύει έως τις 6 Οκτωβρίου (σ.σ. ημερομηνία που εξαντλείται το χρονικό περιθώριο προσφυγής κατά της υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στις 6 Ιουλίου) να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Η αντίδραση της McArthurGlenn έρχεται με σχετική καθυστέρηση και σχεδόν δύο μήνες μετά την υπουργική απόφαση που όρισε τον τρόπο και τις παραμέτρους λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς -σύμφωνα με τον κ. Κασιμάτη- η εταιρία επιφυλάχθηκε έως ότου «μετρήσει» την απήχηση του μέτρου και τη στάση της υπόλοιπης αγοράς.

Ο ίδιος αναφέρει πως δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και κάνει λόγω για στρέβλωση, «όταν θεωρείται τουριστική περιοχή η Καλλιθέα ενώ εξαιρούνται τα Σπάτα, ως μη παραθαλάσσια περιοχή».

Προσθέτει πως τη στιγμή που το Εμπορικό Πάρκο στο Ελ. Βενιζέλος λειτουργεί επισήμως από Μάιο έως Οκτώβριο, αυτό δεν επιτρέπεται για την επιχείρηση που εκπροσωπεί, αν και αποδεδειγμένα προσελκύει τουρίστες και γειτνιάζει με υποδομές τουριστικού ενδιαφέροντος (Αττικό Ζωολογικό Πάρκο).

Στην επιστολή που απέστειλε στο Υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης και κοινοποίησε στο ΣΕΛΠE, η McArthurGlenn παραθέτει σειρά επιχειρημάτων και στοιχεία της εμπορικής δραστηριότητας του εκπτωτικού χωριού που υποδεικνύουν ότι σημαντικό μέρος των εσόδων της προέρχονται από τουριστική δαπάνη (π.χ. tax free πωλήσεις).

Η κίνηση της McArthurGlenn θεωρείται από παράγοντες της αγοράς ως η «θρυαλλίδα» και η πρώτη από μια σειρά κινήσεων και αντιδράσεων και άλλων επιχειρήσεων που εξαιρούνται από την εν λόγω υπουργική απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v