Η «θορυβώδης» αποχώρηση της Al Rayyan Greece και το Κατάρ

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την επένδυση στη Ζάκυνθο. Η σύνδεση με το εμιράτο του Κατάρ, η ανακοίνωση της εταιρίας, τα ερωτηματικά και οι... ελληνικές διευθύνσεις.

Η «θορυβώδης» αποχώρηση της Al Rayyan Greece και το Κατάρ

Μέγας θόρυβος έχει δημιουργηθεί από την ανακοίνωση της εταιρείας Al Rayyan Greece η οποία είχε αποκτήσει, με τρόπο που αμφισβητείται στα ελληνικά δικαστήρια, έκταση χιλιάδων στρεμμάτων στη Ζάκυνθο.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, οι εκπρόσωποι της οποίας εμφανίζονται ως στενοί συνεργάτες του εμίρη του Κατάρ, με δισέλιδο δελτίο τύπου μας ενημερώνει πως "θεωρητικά το Κατάρ έχει ήδη αποχωρήσει, γίνετε (sic) μια απλή συντήρηση και αποπεράτωση των ανοικτών ζητημάτων"!

Οπως είχε αποκαλύψει προ μηνών το Euro2day.gr η εταιρεία συνδέεται με το Κατάρ, χωρίς να καθορίζει τη συνολική επενδυτική πολιτική του εμιράτου στην Ελλάδα.

Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο αποκτήθηκε η έκταση της Ζακύνθου, αλλά και οι δυνατότητες να υλοποιήσουν την επένδυση που υποστηρίζουν πως θα έκαναν, αμφισβητούνται.

Οπως είναι γνωστό, υπάρχουν τοποθετήσεις και συνεργασίες κρατικών επενδυτικών οχημάτων του Κατάρ σε αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις, από την Alpha Bank μέχρι τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που δεν έχουν επηρεαστεί μέχρι σήμερα από την έντονη δικαστική διαμάχη για τις δασικές και άλλες εκτάσεις της Ζακύνθου. 

Το ενδιαφέρον στην ανακοίνωση, που παρουσιάζεται από μερίδα του Τύπου ως επίσημο κείμενο του εμιράτου, είναι πως δεν αναφέρεται ούτε η διεύθυνση (και η ηλεκτρονική διεύθυνση) της μητρικής εταιρείας Al Rayyan από το Κατάρ, ούτε υπογράφεται από κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

Για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της Ζακύνθου είχε, επίσης, αναφερθεί εκτενώς το Euro2day.gr στο ρεπορτάζ που προαναφέρθηκε. Το σίγουρο είναι πως διαθέτουν ισχυρή νομική εκπροσώπηση.

*Δείτε την ανακοίνωση στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v