Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολιγόμηνη παράταση για πώληση των IBG, CPB ΑΕΔΑΚ και Laiki Factors

Εως το τέλος του έτους αναμένεται η επιλογή συμβούλου πώλησης, με αποτέλεσμα η τελική εκποίηση των τριών εταιρειών να μετατίθεται στο δεύτερο τρίμηνο του 2018. Προβλέπεται σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ολιγόμηνη παράταση για πώληση των IBG, CPB ΑΕΔΑΚ και Laiki Factors

Παράταση λίγων μηνών αναμένεται να δοθεί στην προσπάθεια του Κύπριου ειδικού διαχειριστή για την επιλογή συμβουλευτικού οίκου με αντικείμενο την πώληση των εταιρειών Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG), CPB ΑΕΔΑΚ και Laiki Factors.

Πρόκειται για τις θυγατρικές στην Ελλάδα της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, για τη ρευστοποίηση των οποίων πιέζουν όχι μόνο οι «κουρεμένοι καταθέτες» του πάλαι ποτέ ισχυρού Συγκροτήματος, αλλά και οι «θεσμοί» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά το ότι η Κύπρος έχει ήδη βγει από το Μνημόνιο.

Έχει εκφραστεί μάλιστα έντονη δυσφορία από πολλούς παράγοντες της κυπριακής αγοράς, ότι η πολυετής καθυστέρηση πώλησης των εταιρειών αυτών (αλλά και άλλων εκτός Ελλάδας θυγατρικών) έχει ζημιώσει τα συμφέροντα των κουρεμένων καταθετών και της Κύπρου γενικότερα.

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό (βλέπε δημοσίευμα του Euro2day.gr στις 28/6/2017), ο σύμβουλος θα οριζόταν μέσα στον Αύγουστο, με προοπτική η πώληση των τριών εταιρειών να είχε ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2018.

Ωστόσο, λόγω μιας σειράς διαδικαστικών ζητημάτων και μετά την παρέμβαση της κυπριακής Αρχής Εξυγίανσης, αναμένεται ολιγόμηνη παράταση στην επιλογή του συμβούλου πώλησης (αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους) και κατά συνέπεια, στην οριστική εκποίηση των τριών προαναφερθεισών εταιρειών, που τώρα τοποθετείται στο δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Στις αρμοδιότητες του συμβούλου θα είναι και ο τρόπος πώλησης των εταιρειών αυτών (π.χ. ξεχωριστά ή από κοινού), ενώ εκτιμάται από κύκλους της αγοράς ότι θα υπάρξει σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον και για τις τρεις αυτές εταιρείες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v