Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Ξεκινά roadshow για την έκδοση τριετούς ομολόγου

Η Εθνική προχωρά στην έκδοση 3ετούς καλυμμένου ομολόγου, ύψους 300 ως 500 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές του Reuters. Σημειώνεται ότι θα πρόκειται για την πρώτη έκδοση ομολόγου από ελληνική τράπεζα από το 2014.

ΕΤΕ: Ξεκινά roadshow για την έκδοση τριετούς ομολόγου

Εντολή στις BofA - Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs International, HSBC, Natwest Markets και UBS να οργανώσουν συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές από τις 4 Οκτωβρίου έδωσε η Εθνική Τράπεζα.

To roadshow αναμένεται να διαρκέσει ως τη Δευτέρα, με την έκδοση να προχωρά ακόμη και την επόμενη μέρα, σύμφωνα με το Reuters. 

Η Εθνική προχωρά στην έκδοση 3ετούς καλυμμένου ομολόγου, ύψους 300 ως 500 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές του Reuters. Σημειώνεται ότι θα πρόκειται για την πρώτη έκδοση ομολόγου από ελληνική τράπεζα από το 2014.

Ο τίτλος αναμένεται να αξιολογηθεί με Β3 από τη Moody's και με B από τη Fitch. Η UBS ενεργεί ως ανάδοχος της έκδοσης.  

Νωρίτερα το 2017, η τράπεζα συμπεριέλαβε την επιστροφή στις αγορές κεφαλαίου στους στρατηγικούς της στόχους και βρίσκεται σε τροχιά να εξαλείψει τη χρηματοδότησή της από τον ELA βραχυπρόθεσμα, έχοντας μειώσει την έκθεσή της στα 2,6 δισ. ευρώ από 17,6 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

«Η εκτέλεση των εναπομεινασών κεφαλαιακών δράσεων και άλλων πρωτοβουλιών, που αναμένονται κατά τους επόμενους μήνες, θα επιτρέψουν στην ΕΤΕ να απεμπλακεί πλήρως από τον ELA» σημείωσε η τράπεζα σε πρόσφατη ανακοίνωση.

Αναλυτής της Citi για τα καλυμμένα ομόλογα, προέβλεψε σε σημείωμά του αυτόν τον μήνα πως ένα ελληνικό καλυμμένο 5ετές θα είχε απόδοση κοντά στο 3,75%, περίπου 160 μονάδες βάσης πάνω από το τουρκικό καλυμμένο ομόλογο με την υψηλότερη απόδοση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v