Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόσχιση κλάδου στην Πλαστικά Θράκης

Η απόσχιση κλάδου από τη Πλαστικά Θράκης στην θυγατρική Thrace Polyfilms, στόχο έχει τον οργανωτικό διαχωρισμό και την εξειδίκευση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Απόσχιση κλάδου στην Πλαστικά Θράκης

Η Πλαστικά Θράκης ανακοίνωσε ότι στις 02/10/2017 τα Διοικητικά Συμβούλια της εταιρείας και της θυγατρικής «Thrace Polyfilms» ενέκριναν τους όρους της σύμβασης απόσχισης του κλάδου παραγωγής και εμπορίας προϊόντων Βιομηχανικής Συσκευασίας της εταιρείας και την εισφορά του στη «Thrace Polyfilms». Η απόσχιση και η αναδοχή του Κλάδου θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2166/1993 και ως ημερομηνία Ισολογισμού Μετασχηματισμού ορίσθηκε η 30.06.2017.

Η εσωτερική αυτή αναδιάρθωση ουσιαστικά επιδιώκει τον οργανωτικό διαχωρισμό και την εξειδίκευση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Ομίλου. Ειδικότερα οι εν λόγω ενέργειες εσωτερικής αναδιάρθρωσης αποσκοπούν στην αποτελεσματικότερη και ορθολογικότερη διοικητική λειτουργία του Ομίλου, στην πιο σαφή χάραξη της επενδυτικής του πολιτικής, την πληρέστερη αξιοποίηση τόσο των παραγωγικών του μονάδων όσο και του δικτύου διανομής του και στην ενίσχυση της ευελιξίας και της εν γένει αποδοτικότητάς του Ομίλου.

Επισημαίνεται ότι ο κύκλος εργασιών του αποσχιζόμενου Κλάδου αντιπροσωπεύει μόλις το 5% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της Εταιρείας κατά την τελευταία οικονομική χρήση 2016 και ότι θα ακολουθήσει η έκδοση σχετικού πληροφοριακού σημειώματος σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4.1.3.12 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σημειώνεται ότι κατά τα ανωτέρω και μετά την ολοκλήρωση της ως άνω διαδικασίας τα ενοποποιημένα μεγέθη της Εταιρείας δεν θα επηρεαστούν καθώς η ως άνω περιγραφόμενη διαδικασία δεν συνιστά διάθεση αλλά απλή εσωτερική αναδιάρθωση του Ομίλου.

Η ολοκλήρωση της απόσχισης του Κλάδου τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της απόσχισης και αναδοχής αυτού από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της Εταιρείας και της «Thrace Polyfilms» καθώς και της λήψης όλων των απαιτούμενων εκ του νόμου εγκρίσεων και αδειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v