Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικτίνος: Επένδυση 10 εκατ. στο εργοστάσιο της Λαζαρίδης

Πλειοδοτώντας σε σχετικό διαγωνισμό, η Ικτίνος αποκτά τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Γ. Λαζαρίδης στη Δράμα. Στο 1,6 εκατ. το τίμημα, στα 10 εκατ. οι συνολικές επενδύσεις. Έκτακτη ΓΣ για διανομή μερίσματος παλαιοτέρων χρήσεων.

Ικτίνος: Επένδυση 10 εκατ. στο εργοστάσιο της Λαζαρίδης

Στην εξαγορά εργοστασίου μαρμάρων στο νομό Δράμας που βρίσκεται σε λειτουργία προχώρησε η εισηγμένη εταιρεία Ικτίνος, με στόχο να επεκτείνει τις βιομηχανικές της εγκαταστάσεις κοπής και επεξεργασίας μαρμάρων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης, η Iκτίνος «συμμετείχε τον Σεπτέμβριο στο διαγωνισμό που αφορούσε την πώληση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας μαρμάρων στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας της Γ. Λαζαρίδης -Μάρμαρα Δράμας, όπου και έκανε προσφορά αξίας ποσού 1.600.000 ευρώ και πλειοδότησε.

Στις 29/9/2017 έγινε η έγκριση της υποβληθείσας προσφοράς από τη συνέλευση των πιστωτών της Γ. Λαζαρίδης -Μάρμαρα Δράμας.

Στις 4/10/2017 κατατέθηκε αίτηση στο μονομελές Πρωτοδικείο Δράμας, έτσι ώστε να εγκριθεί η ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ως πλειοδότης για την αγορά των βιομηχανικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας μαρμάρων στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας της Γ. Λαζαρίδης -Μάρμαρα Δράμας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξαγορά, η οποία θα γίνει με ίδια κεφάλαια της εταιρίας».

Ειδικότερα, πρόκειται για μια έκταση 41 στρεμμάτων με κτιριακές εγκαταστάσεις 6.000 τμ και ανάλογο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Το εργοστάσιο αυτό πρόκειται στη συνέχεια να εκσυγχρονιστεί με νέο κτιριακό και μηχανολογικά εξοπλισμό, με συνολική επένδυση δέκα εκατομμυρίων ευρώ. Η επένδυση αυτή κρίθηκε από την διοίκηση της Ικτίνος απαραίτητη με δεδομένο ότι τα λατομεία μαρμάρου της εταιρείας βρίσκονται στην Ανατολική Μακεδονία.

Αποτελέσματα εξαμήνου

Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας του πρώτου εξαμήνου 2017 παρουσιάζονται βελτιωμένα και συγκεκριμένα:

• Οι πωλήσεις του εξαμήνου αυξήθηκαν κατά 45% στα 19,28 εκατ. ευρώ από 13,29 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου του 2016.

• Το μικτό κέρδος ανήλθε σε 10,02 εκατ. ευρώ από 5,75 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 74,4%, ενώ το μικτό κέδρος του ομίλου αυξήθηκε κατά 20%.

• Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 5,31 εκατ. ευρώ έναντι 1,98 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 165,6% από το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016.

• Τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 3,69 εκατ. ευρώ, έναντι 1,15 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 219,72% από το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016.

Η διοίκηση της Ικτίνος έχει συγκαλέσει για την 26η Οκτωβρίου 2017, έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων με θέματα την αγορά ιδίων μετοχών και τη διανομή κερδών προηγούμενων χρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v