Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην τελική ευθεία η εξυγίανση της Καλογήρου

(upd) Συζητήθηκε σήμερα το σχέδιο εξυγίανσης της Λεμονής στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά. Εντός διμήνου η έκδοση απόφασης. Σταδιακή εμπορική επαναφορά της αλυσίδας και οι προβλέψεις μεγεθών.

Στην τελική ευθεία η εξυγίανση της Καλογήρου

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά συζητήθηκε σήμερα η αίτηση εξυγίανσης της εταιρείας Λεμονής, η οποία ήλεγχε την αλυσίδα Καλογήρου, από το επενδυτικό σχήμα με επικεφαλής τον επιχειρηματία Σάμι Φάις και συμμετέχοντες τόσο την οικογένεια Λεμονή όσο και τους μετόχους της Αττικά Πολυκαταστήματα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία τάχθηκαν κατά της συμφωνίας εξυγίανσης, ως είθισται, γεγονός ωστόσο που δεν διακυβεύει τη διαδικασία. Υπενθυμίζεται ότι στο MoU πιστωτών και επενδυτών προβλέπεται η τμηματική αποπληρωμή των οφειλών σε Δημόσιο και Ταμεία, χωρίς κούρεμα των συγκεκριμένων απαιτήσεων.

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου υπολογίζεται να εκδοθεί έως το τέλος του έτους, ωστόσο, η εταιρία λειτουργεί πλέον κάτω από το νέο management και ανακτά σταδιακά τη θέση της στην αγορά, ενισχυμένη και από την επαναλειτουργία προβεβλημένων σημείων πώλησης, όπως εκείνα στο Golden Hall.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του σχεδίου που έχει συμφωνηθεί μεταξύ πιστωτριών τραπεζών και επενδυτών, οι νέοι μέτοχοι θα εισφέρουν νέα κεφάλαια ύψους 12 εκατ. ευρώ, ενώ θα αναλάβουν 15 εκατ. ευρώ παλαιών δανείων της εταιρίας.

Το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας Λεμονής προβλέπει επιστροφή σε θετική λειτουργική κερδοφορία από το 2018 και επιστροφή του τζίρου στα επίπεδα του 2016 την ίδια χρονιά. Εκτιμά, επίσης, πως ο τζίρος της Λεμονής, από τα 43,033 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι και τα 30,123 εκατ. ευρώ που είναι η πρόβλεψη για τη φετινή χρονιά, θα φθάσει στα 45,184 εκατ. ευρώ και στα 54,963 εκατ. ευρώ το 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v