Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΠΑ: Διεθνής διαγωνισμός για αέριο ενόψει και ταξιδιού Τσίπρα στις ΗΠΑ

Απόφαση να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για επιπλέον ποσότητες LNG την περίοδο 2018-2020, έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΑ. Διπλωματικές πηγές συσχετίζουν την απόφαση αυτή και με την επικείμενη συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ.

ΔΕΠΑ: Διεθνής διαγωνισμός για αέριο ενόψει και ταξιδιού Τσίπρα στις ΗΠΑ

Ανοίγει και πάλι το παιχνίδι των πηγών προμήθειας ποσοτήτων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), η ΔΕΠΑ και προχωρά στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.

Όπως αναφέρουν πηγές, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγραμματισμού της για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της εγχώριας αγοράς φυσικού αερίου θα προμηθευτεί επιπλέον ποσότητες.

Αυτές θα αφορούν την περίοδο 2018 – 2020, σύμφωνα με πηγές της επιχείρησης, και για το σκοπό αυτό ελήφθη η απόφαση προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού προμήθειας. Με τον τρόπο αυτό θα κληθούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο όπως μεγάλες ευρωπαϊκές αλλά και αμερικανικές εταιρίες.

Διπλωματικές πηγές στις οποίες απευθύνθηκε το Euro2day.gr, τονίζουν ότι η απόφαση αυτή του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΠΑ σχετίζεται και με το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ για τη συνάντηση με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση, σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, επιδιώκει τη διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των χωρών και σε άλλους τομείς, όπως στην ενέργεια. Έτσι ο διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια LNG, μπορεί να ανοίξει το δρόμο εισόδου αμερικανικών εταιριών, πάντα στα πλαίσια των όρων του ανταγωνισμού και της διαφάνειας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v