Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΝΚΛΩ: Συνελήφθη ο εκπρόσωπος της Aiglon στην Ελλάδα

Η είδηση της σύλληψης έλαβε και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς κυβέρνηση και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν υποστηρίξει την κίνηση του fund Aiglon, η οποία γινόταν με τη συνεργασία των πρώην εργαζομένων του Ομίλου.

ΕΝΚΛΩ: Συνελήφθη ο εκπρόσωπος της Aiglon στην Ελλάδα

Για μια ακόμη φορά ήρθε στο επίκεντρο της δημοσιότητας το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, λόγω της σύλληψης του εκπροσώπου στην Ελλάδα του fund Aiglon, το οποίο έχει εκδηλώσει επενδυτικό ενδιαφέρον για την αναβίωση του πάλαι ποτέ ισχυρού κλωστοϋφαντουργικού Ομίλου.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του fund στην Ελλάδα (σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ανήκει στο ευρύ συγγενικό περιβάλλον του βασικού μετόχου) συνελήφθη και αναμένεται να δικαστεί τη Δευτέρα με την κατηγορία ότι πούλησε κατά το παρελθόν περιουσιακό στοιχείο που δεν του ανήκε.

Η είδηση έλαβε και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς κυβέρνηση και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν υποστηρίξει την κίνηση του fund Aiglon, η οποία γινόταν με τη συνεργασία των πρώην εργαζομένων του Ομίλου.

Πάντως, σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην πλευρά των πρώην εργαζομένων του Ομίλου:

• Η ενοχή ή όχι του εκπροσώπου του fund -καθώς και το ύψος της ενδεχόμενης τιμωρίας του- για ένα συγκεκριμένο ζήτημα που καμιά σχέση δεν έχει με την επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ, θα κριθεί από το δικαιοσύνη που έχει ήδη επιληφθεί.

• Η τύχη της δικαστικής αυτής εξέλιξης δεν σχετίζεται με το fund της Aiglon, καθώς το τελευταίο -δεσμευόμενο από τους νομικούς του πληρεξουσίους- έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, καθώς και εγγυητική επιστολή πολύ μεγάλου ύψους.

• Και σε κάθε περίπτωση, η επιτάχυνση της διαδικασίας του ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού που ζητούν εργαζόμενοι και το fund (η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι κάτι τέτοιο θα γίνει σύντομα) θα μπορέσει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να αποδειχτεί η ποιότητα της συγκεκριμένης πρότασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v