Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Forthnet: Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή οι τράπεζες

Τη Nomura International εξουσιοδότησαν οι τράπεζες, προκειμένου να εκκινήσει διαδικασία για την πρόσκληση πιθανών επενδυτών προς υποβολή προσφορών σχετικά με τα ανοίγματα της εταιρείας.

Forthnet: Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή οι τράπεζες

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των τραπεζών πως αποκτούν ποσοστό περί το 32,8% της Forthnet μέσω μετατροπής τμήματος του ομολογιακού δανείου που είχαν καλύψει πέρυσι, γνωστοποιούν πως ανέθεσαν στην ιαπωνική Nomura την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την εισηγμένη εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Η σημερινή ανακοίνωση δείχνει, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, πως οι τράπεζες «δεν ήρθαν για να μείνουν». Φαίνεται πως οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν αποφασίσει να επιταχύνουν τις εξελίξεις.

Ταυτόχρονα ανοίγει ένα ακόμα μέτωπο στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών αφού οι διοικήσεις των Wind και Vodafone Ελλάδος θα κληθούν σύντομα να αποφασίσουν τη στάση τους απέναντι στη Forthnet, στην οποία κατέχουν ήδη σημαντικό ποσοστό μετοχών. Το συγκεκριμένο ποσοστό μειώθηκε, βέβαια, με τη μετατροπή του ομολογιακού και την είσοδο των τραπεζών στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Forthnet, «δυνάμει των από 01.11.2017 ξεχωριστών επιστολών τους προς την Εταιρεία, έκαστη εκ των Alpha Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Αττικής και Τράπεζα Πειραιώς, ενημέρωσε την Εταιρεία ότι εξουσιοδότησε τη Nomura International plc. να εκκινήσει διαδικασία για την πρόσκληση πιθανών επενδυτών προς υποβολή προσφορών σχετικά με τα ανοίγματά της (exposures) (συμπεριλαμβανομένων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών) έναντι της Εταιρείας και των θυγατρικών της. Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς (MAR) και την παράγραφο 4.1.3.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v