Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στενότερη συνεργασία για Νηρέα - ΕΛΙΧΘ

Ενίσχυση της συνεργασίας τους σε δύο επίπεδα αποφάσισαν οι διοικήσεις των εταιριών Νηρέας και Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες. Στο εξής ο Νηρέας θα αγοράζει ποσότητες ψαριών από την ΕΛΙΧΘ διαθέτοντάς τες στην αγορά και η ΕΛΙΧΘ θα προμηθεύεται πρώτες ύλες από τον Νηρέα.

Στενότερη συνεργασία για Νηρέα - ΕΛΙΧΘ
Το πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας συζήτησαν πριν από μερικές ημέρες οι επικεφαλής των εταιριών Νηρέας και Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες. Οι δύο πλευρές, οι οποίες συνδέονται μετοχικά (ο Νηρέας είναι μέτοχος των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών με ποσοστό 26,53%), αποφάσισαν να θέσουν συγκεκριμένους όρους συνεργασίας για το τρέχον έτος, προκειμένου να υπάρξουν οφέλη και για τις δύο εταιρίες:

* ο Νηρέας συμφώνησε να αγοράσει ποσότητες ψαριών από τις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, τις οποίες και θα διαθέσει στην αγορά μέσω του δικού του εμπορικού δικτύου και

* οι Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες συμφώνησαν να αγοράσουν πρώτες ύλες για την διατροφή των ψαριών από την Feedus, θυγατρική εταιρία του Νηρέα, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ιχθυοτροφών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εταιριών, ο κλάδος επιτάσσει στενότερες σχέσεις, καθώς και εφέτος οι τιμές στην αγορά κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, στον κλάδο έχουν ξεκινήσει διάφορες συζητήσεις για να ξεπεραστεί το πρόβλημα των χαμηλών τιμών και μεταξύ των λύσεων που συζητούνται είναι και ο περιορισμός της παραγωγής από τις εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v