Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Πώς απογειώθηκαν τα αποτελέσματα

Τι είπε στην conference call των αναλυτών η διοίκηση των διυλιστηρίων της Κορίνθου για την πορεία των πωλήσεων και τα αποτελέσματα του νέου ομολόγου στον δανεισμό της. Προσεκτικός ο όμιλος σε εξαγορές, αυξημένο μέρισμα σε σχέση με πέρυσι.

Motor Oil: Πώς απογειώθηκαν τα αποτελέσματα

Απογείωσαν τα αποτελέσματα των διυλιστηρίων της Motor Oil οι πωλήσεις καυσίμων για αεροπορικές εταιρίες και ναυτιλία λόγω αύξησης του τουρισμού, ενώ την ίδια στιγμή μειώθηκε κατά 5 εκατ. ευρώ το χρηματοοικονομικό κόστος δανεισμού.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του εννεαμήνου, που έκανε η διοικητική ομάδα του ομίλου στους αναλυτές.

Τα κυριότερα στοιχεία που αναδεικνύονται, όπως έγραψε χθες το Euro2day.gr, είναι η αύξηση κατά 18% των πωλήσεων αεροπορικών καυσίμων καθώς κι εκείνων για τη ναυτιλία. Σύμφωνα με τη διοίκηση, αυτό ήταν ως αποτέλεσμα της ανόδου του τουρισμού και κυρίως μέσω αεροπορικών πτήσεων. Η εταιρία τόνισε για μία ακόμη φορά επίσης την επίδοση ρεκόρ στις εξαγωγές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν για το εννεάμηνο το 76% των πωλήσεων. Σημειώνεται ότι συνολικά οι πωλήσεις ανέβηκαν 6,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, φτάνοντας στα 10,193 εκατ. τόνους.

Στα καύσιμα κίνησης, η ζήτηση ήταν βελτιωμένη, αν και όχι τόσο σημαντική, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρίας, τα οποία υπογράμμισαν την απόσπαση καλύτερων μεριδίων σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά.

Ιδιαίτερη αναφορά, κατόπιν και σχετικών ερωτήσεων των αναλυτών, έγινε στο γεγονός της μείωσης του χρηματοοικονομικού κόστους του δανεισμού. Σύμφωνα με τη διοίκηση, μειώθηκε κατά 5 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα του νέου ομολόγου με το χαμηλότερο κουπόνι. Επιπλέον η διαπραγμάτευση για την αναχρηματοδότηση άλλων δανείων και η μείωση του spread για τα νέα δάνεια θα φανεί στο τέταρτο τρίμηνο καθώς κάποια δάνεια διαπραγματεύτηκαν τον Σεπτέμβριο.

Η Motor Oil είναι προσεκτική στις εξαγορές, τονίστηκε επίσης σχετικώς από τους εκπροσώπους της εταιρίας, ενώ έδειξε αυξημένο σε σχέση μέρισμα, κάτι που φυσικά προδιέγραψε και το προμέρισμα του 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v