Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαλκόρ: «Πράσινο φως» για απορρόφηση της Ελβάλ

Η ενοποίηση θα ευνοήσει την εταιρεία καθώς μέσα από την απορρόφηση θα προκύψει ένας μεγαλύτερος όμιλος με πολύ καλύτερη χρηματοδοτική διάρθρωση, αυξημένη κερδοφορία, δήλωσε η διοίκηση της Χαλκόρ. Οι επιδόσεις της νέας επιχείρησης.

Χαλκόρ: «Πράσινο φως» για απορρόφηση της Ελβάλ

Την απορρόφηση της εταιρείας Ελβάλ αποφάσισε η σημερινή έκτακτη ΓΣ της Χαλκόρ. Για τον σκοπό αυτό οι μετοχές της Xαλκόρ θα αυξηθούν κατά 275 εκατ. (συνολικά θα ανέλθουν στα 375.241.586 τεμάχια), με τους νέους τίτλους να εισέρχονται στο ΧΑ προς διαπραγμάτευση μέσα στο α' δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, η κίνηση θα ευνοήσει την εταιρεία καθώς μέσα από την απορρόφηση θα προκύψει ένας μεγαλύτερος όμιλος με πολύ καλύτερη χρημαοικονομική διάρθρωση, αυξημένη κερδοφορία και ισχυρότερο αποτύπωμα στην ευρωπαϊκή μεταλλουργία.

«Η Xαλκόρ χτυπήθηκε από την κρίση στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην οικοδομική δραστηριότητα έκανε μια τεράστια στροφή προς τις αγορές του εξωτερικού, πηγαίνει πλέον καλά αλλά η στροφή αυτή έγινε με μεγάλη χρηματοοικονομική επιβάρυνση», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Οι επιδόσεις της νέας εταιρείας

Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται ΕλβάλXαλκόρ και oι pro forma επιδόσεις με βάση τα στοιχεία 30ής Ιουνίου 2017 είναι: Ενεργητικό 1,547 δισ. ευρώ, ίδια κεφάλαια 644 εκατ., καθαρός δανεισμός 544 εκατ., πωλήσεις εξαμήνου 934 εκατ., EBITDA 91 εκατ. και καθαρά κέρδη 40 εκατ. ευρώ.

Οι επιδόσεις αυτές είναι σαφώς ανώτερες από τις αντίστοιχες του α' εξαμήνου του 2016.

Φλερτ με τον FTSE 25

Μετά την υλοποιούμενη συγχώνευση, το ποσοστό της Viohalco στην EλβάλXαλκόρ θα κυμαίνεται γύρω στο 90%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης της Xαλκόρ, η μετοχή θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται κανονικά στην κύρια αγορά (δεν θα ενταχθεί στη χαμηλή διασπορά) καθώς μάλιστα η διοίκηση θα κοιτάξει να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αυξηθεί το free float της μετοχής και έτσι μελλοντικά να δύναται να ενταχθεί στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

«Είναι προς το συμφέρον μας να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη ρευστότητα στην εταιρεία και η μετοχή να ενταχθεί στους δείκτες που της αναλογούν», ανέφερε χαρακτηριστικά η διοίκηση της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v