Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για… «πέμπτο πόδι» ψάχνει η Τιτάν στον πλανήτη

Στην αγορά των ΗΠΑ εστιάζονται αυτή την περίοδο οι προοπτικές ανάπτυξης των εργασιών του ομίλου. Τα σχέδια για απόκτηση «πέμπτου ποδιού» στον πλανήτη και για ενίσχυση της παρουσίας στη Βραζιλία. Φτωχές οι προσδοκίες για την εγχώρια αγορά.

Για… «πέμπτο πόδι» ψάχνει η Τιτάν στον πλανήτη

Για «πέμπτο πόδι» στη διεθνή σκακιέρα ψάχνει η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ καθώς μετά την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο, αναζητεί νέα περιοχή γεωγραφικής επέκτασης.

Έτσι, στο πλαίσιο της χθεσινής παρουσίασης της εισηγμένης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, αναφέρθηκε πως ήδη εξετάζεται με διάφορους τρόπους η ενίσχυση της παρουσίας του ομίλου στη Βραζιλία (Νότια Αμερική), όπου ήδη η ΤΙΤΑΝ διαθέτει συμμετοχή σε τοπική παραγωγική εταιρεία, ενώ παράλληλα «σκανάρονται» και άλλες περιοχές.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές του ομίλου, εκτίμηση της διοίκησης είναι πως οι προσδοκίες ανάπτυξης εστιάζονται κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ, η οποία φαίνεται -σύμφωνα με αναλύσεις- πως βρίσκεται κοντά στη μέση του ανοδικού τμήματος του κύκλου, ενώ παράλληλα η ζήτηση θα μπορούσε να ενισχυθεί σημαντικά και από το φορολογικό σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ, αν αυτό τελικά εφαρμοστεί. Τέλος, ειδικά στη Φλόριντα, η ζήτηση θα ενισχυθεί από την ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες.

Ειδικότερα για την εγχώρια ζήτηση, η οποία έχει υποχωρήσει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, υπάρχουν κάποιες πολύ περιορισμένες ελπίδες ανάκαμψης, εξαιτίας κυρίως της αγοράς κατοικιών από ξένους και των επενδύσεων στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Στην Αίγυπτο, ενδιαφέρον ως ένα βαθμό παρουσιάζουν οι δουλειές που εκτελεί ο στρατός και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ΤΙΤΑΝΑ είναι ότι οι τοπικές μονάδες μπορούν να λειτουργήσουν με ορυκτά καύσιμα.

Τέλος, η διοίκηση της εισηγμένης εκτίμησε ότι η χρηματική διανομή που θα δοθεί στους μετόχους μέσα στο 2018 θα είναι πιθανότατα χαμηλότερη από την αντίστοιχη περυσινή, η οποία ήταν ιδιαίτερα υψηλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v