Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τελευταία(;) παράταση για Νηρέα και Σελόντα

Γιατί είναι δύσκολο να υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές στις 13/12 και είναι πιθανή παράταση τουλάχιστον 10 ημερών. Η ανοικτή διαδικασία των management meetings μεταξύ επενδυτών και διοικήσεων και η ανάγκη να υπάρξει επαρκής χρόνος.

Τελευταία(;) παράταση για Νηρέα και Σελόντα

Προς νέα παράταση οδεύει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού πώλησης του 74,8% της Νηρεύς και του 82,6% της Σελόντα καθώς με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, δείχνει δύσκολο ως ανέφικτο να υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές στις 13 Δεκεμβρίου.

Με δεδομένο ότι οι συναντήσεις των επτά ενδιαφερόμενων επενδυτών (σ.σ. η Tinicum δεν έχει ορίσει ακόμη ραντεβού) με τις διοικήσεις των δύο εταιρειών δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, η χορήγηση τουλάχιστον δεκαήμερης παράτασης θεωρείται επιβεβλημένη από πλευράς των ενδιαφερόμενων επενδυτών, προκειμένου να υπάρξει σχετική άνεση χρόνου για να εκτιμηθούν τα στοιχεία του due diligence και να υποβληθούν οι προσφορές.

Οι πωλήτριες τράπεζες (Πειραιώς, Alpha, Eurobank και Εθνική) φέρεται να επιδιώκουν η δεύτερη φάση να ολοκληρωθεί πριν την εορταστική περίοδο, καθώς γνωρίζουν ότι αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, ο χρόνος μεταξύ 20 Δεκεμβρίου με 10 Ιανουαρίου θα είναι «νεκρός».

Κάποιοι από τους επενδυτές θα ήθελαν η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών να μετατεθεί για τα τέλη Ιανουαρίου ή και τον Φεβρουάριο, προκειμένου να υπάρχει επαρκής χρόνος, ώστε να αξιολογηθούν οι πληροφορίες του οικονομικού και νομικού ελέγχου. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος το ρίσκο της μη επαρκούς προετοιμασίας να αποτυπωθεί στις δεσμευτικές προσφορές, οι οποίες δεν επιτρέπεται να περιλαμβάνουν αιρέσεις.

Εφόσον επιλεγεί η λύση της ολιγοήμερης παράτασης και οι δεσμευτικές προσφορές κατατεθούν πριν τα Χριστούγεννα, η αγορά θεωρεί βέβαιο ότι θα δοθεί πρόσθετος χρόνος, πριν την κατάθεση βελτιωτικών προσφορών για όσους επενδυτές συμπεριληφθούν στη short list.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v