Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σφήνα της Dromeus Capital στην υπόθεση του Υγεία

Το fund έχει αποκτήσει τις τελευταίες μέρες το 2,76% του Υγεία σε εύρος 0,45 - 0,55 ευρώ, υψηλότερα από τη δημόσια προσφορά του ομίλου Αποστολόπουλου. Τα σενάρια για βελτιωμένη προσφορά. Ποια είναι η Dromeus Capital.

Σφήνα της Dromeus Capital στην υπόθεση του Υγεία

Σφήνα της Dromeus Capital Management μέσω του Dromeus Glob. Opportunity Fund εκδηλώθηκε τις προηγούμενες μέρες στις μετοχές του Υγεία, ενόσω έχει μεν γνωστοποιηθεί αλλά δεν έχει εγκριθεί από τις αρχές και δεν έχει τεθεί σε ισχύ η δημόσια προσφορά του ομίλου Αποστολόπουλου.

Δεδομένου ότι οι αγορές του fund έχουν γίνει και σε επίπεδα υψηλότερα από το 0,45 ευρώ, που προτίθεται να δώσει ο όμιλος Αποστολόπουλου (το fund αγόρασε 1.694.694 μετοχές και στις 11 Δεκεμβρίου στο 0,55 ευρώ), είναι προφανές ότι αξιολογεί την αξία της εταιρίας σε υψηλότερα επίπεδα.

Η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, εάν και εφόσον ευσταθούν ορισμένες πληροφορίες -που εκ της φύσεώς τους δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν-, σύμφωνα με τις οποίες το συγκεκριμένο fund πρόσκειται ενδεχομένως στην πλευρά του ομίλου Αποστολόπουλου (κάτι που ωστόσο το Υγεία διέψευσε με ανακοίνωσή στην οποία αναφέρει ότι «δεν έχει καμμία σχέση με το «Dromeus Global Opportunities Fund»). 

Διότι σε αυτή την περίπτωση, θα σημαίνει ότι η δημόσια προσφορά στο 0,45 ευρώ έχει ήδη αναιρεθεί πριν ακόμη εγκριθεί και ότι πιθανότατα θα πρέπει να αναμένεται βελτίωσή της. 

Οπως ανακοίνωσε το Dromeus Global Opportunities Fund, η συμμετοχή του στο Υγεία ανερχόταν στο 2,76% στις 11 Δεκεμβρίου, με το fund να αποκτά 8.377.509 μετοχές από τις 24 Νοεμβρίου.  

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, το DROMEUS GLOBAL OPPORTUNITIES FUND έχει προβεί στις παρακάτω αποκτήσεις μετοχών της εταιρίας «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ΥΓΕΙΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»:

(*) 60,000 μετοχές είχαν αποκτηθεί πρό της δημοσίας προσφοράς

(α) Τις ημερομηνίες 27/11/2017 και 28/11/2017 πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές οι οποίες περιλαμβάνονται στο σύνολο της 29/11/2017, οι οποίες δεν υπερέβησαν το όριο του 0.5%

(β) Τις ημερομηνίες 30/11/2017 και 01/12/2017 πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές οι οποίες περιλαμβάνονται στο σύνολο της 04/12/2017, οι οποίες δεν υπερέβησαν το όριο του 0.5%

(γ) Τις ημερομηνίες 05/12/2017, 06/12/2017, 07/12/2017 και 08/12/2017 πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές οι οποίες περιλαμβάνονται στο σύνολο της 11/12/2017, οι οποίες δεν υπερέβησαν το όριο του 0.5%

Το DROMEUS GLOBAL OPPORTUNITIES FUND έχει ορίσει ως διαχειριστή του την Dromeus Capital Management (UK) Ltd., και δεν υπάρχει άλλο συντονισμένο πρόσωπο. 

Ποια είναι η Dromeus Capital

Σημειώνεται ότι το Dromeus Global Opportunities Fund είναι fund με έδρα το Λονδίνο και δυο Ελληνες διαχειριστές στο δυναμικό του. 

Η Dromeus Capital έχει θέσεις σε ελληνικά ομόλογα, έχοντας επωφεληθεί από το ράλι των τελευταίων μηνών, ενώ όπως ανακοίνωσε πρόσφατα, δημιουργεί hedge fund το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά «με την εκμετάλλευση των εξαιρετικών ευκαιριών που παρουσιάζονται πλέον στην Ελλάδα», με στόχο να συγκεντρώσει κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ. 

«Σε έναν κόσμο αβεβαιότητας, τα πράγματα μπορεί τελικά να είναι ασφαλέστερα από ό,τι φαίνεται», δήλωνε το Νοέμβριο στους Financial Times ο Αχιλλέας Ρισβάς, διευθύνων σύμβουλος της Dromeus Capital, συμπληρώνοντας: «Εάν ο κόσμος πουλάει τίτλους σε πολύ χαμηλές τιμές, τότε μπορεί να είναι επωφελές για ανθρώπους σαν κι εμάς. Η Ελλάδα έχει γίνει συνώνυμο της χρεοκοπίας και, κατά συνέπεια, ο κόσμος δεν θέλει να την πλησιάζει».

Η ανακοίνωσή του Υγεία

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου η «Δ.Θ.Κ.Α. Υγεία Α.Ε.» («Υγεία») ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα:

1. Το Υγεία δεν προέβη σε οποιαδήποτε ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό σχετικά με την απόκτηση ποσοστού 2,76% του μετοχικού του κεφαλαίου από το «Dromeus Global Opportunities Fund». Σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 2 περίπτ. β Ν. 3461/2006 σε ανακοίνωση υποχρεούται κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που αποκτά ποσοστό μισό τοις εκατό (0,5%) τουλάχιστον των δικαιωμάτων ψήφου στην εταιρία εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών.

2. Το Υγεία δηλώνει ότι δεν έχει καμμία σχέση με το «Dromeus Global Opportunities Fund».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v