Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νίκας: Ο ΔΕΣΦΑ μπαίνει σε μια νέα εποχή με ισχυρή προοπτική

Ο ΔΕΣΦΑ είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο άλμα που θα του επιτρέψει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ενεργειακού προφίλ της Ελλάδας, δήλωσε ο Γ. Σταθάκης.

Νίκας: Ο ΔΕΣΦΑ μπαίνει σε μια νέα εποχή με ισχυρή προοπτική

Επετειακή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας του διοργάνωσε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).

Παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη, του γενικού γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Μιχάλη Βερροιόπουλου, καθώς και κορυφαίων στελεχών της ελληνικής και ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου, ο ΔΕΣΦΑ θέλησε να ευχαριστήσει τους μετόχους, τους συνεργάτες, τους πελάτες και το προσωπικό του για τη συνεργασία από την ίδρυσή του το 2007 μέχρι σήμερα, διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο «10 χρόνια ΔΕΣΦΑ: Δημιουργώντας ένα συνδεδεμένο μέλλον για την ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου».

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο επικεφαλής του συνδέσμου Gas Infrastructure Europe (GIE), κ. Jean-Marc Leroy, ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Αερίου (ΕNTSO-G), κ. Jan Ingwersen, εκπρόσωποι ξένων αρχών στην Ελλάδα, οι παλαιές Διοικήσεις του ΔΕΣΦΑ, μέλη του Διοικητικού και του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας και ο Υπεύθυνος Συμμόρφωσης.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, σημειώνοντας πως «ο ΔΕΣΦΑ είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο άλμα, που θα του επιτρέψει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ενεργειακού προφίλ της Ελλάδας, στο πλαίσιο της ευρύτερης ευρωπαϊκής ενεργειακής στρατηγικής».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ κ. Σωτήριος Niκας ανέφερε:

«Συμπληρώνοντας μια δεκαετία σημαντικών επιτευγμάτων, ο ΔΕΣΦΑ μπαίνει σε μια νέα εποχή με ισχυρή προοπτική, έχοντας εδραιώσει τη θέση του ως ένας σύγχρονος και εξωστρεφής ευρωπαϊκός Διαχειριστής. Είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία στην κατεύθυνση του οράματός μας ο ΔΕΣΦΑ να συμβάλει στην ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου, ως καταλύτης για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Στη στενή συνεργασία του ΔΕΣΦΑ με τους ευρωπαϊκούς Διαχειριστές και στη σταθερή συμβολή του στην ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής αγοράς αερίου, αναφέρθηκαν, τέλος, στους χαιρετισμούς που απηύθυναν ο επικεφαλής του συνδέσμου Gas Infrastructure Europe (GIE), κ. Jean-Marc Leroy, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Αερίου (ΕNTSO-G), κ. Jan Ingwersen, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v