Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ικτίνος: Διανέμει μέρισμα 0,04 ευρώ

Η απόφαση για διανομή πολύ υψηλών χρηματικών διαθεσίμων στους μετόχους οφείλεται στη διάθεση της διοίκησης να ανταμείψει τους μακροχρόνιους μετόχους της εταιρείας, αλλά και στις υψηλές επιδόσεις και τις θετικές προοπτικές της Ικτίνος, δήλωσε ο πρόεδρός της.

Ικτίνος: Διανέμει μέρισμα 0,04 ευρώ

Η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Ικτίνος Μάρμαρα αποφάσισε:

Α) τη διανομή πρόσθετου μερίσματος από κέρδη παρελθουσών χρήσεων ύψους 0,04 ευρώ ανά μετοχή (0,034 ευρώ μετά τη φορολογία). Η αποκοπή του μερίσματος θα γίνει στις 19/12, δικαιούχοι θα είναι οι κάτοχοι μετοχών στη λήξη της συνεδρίασης της 20ής/12 και η πληρωμή θα γίνει στις 22/12.

Β) τη διάθεση έως το τέλος του έτους 23.800 ιδίων μετοχών σε fund και σε διαφορετική περίπτωση την ακύρωση αυτών των μετοχών.

Γ) δημιουργία αποθεματικού της τάξης των 3 εκατ. ευρώ για την κάλυψη ίδιας συμμετοχής σε επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 6 εκατ. ευρώ. Η επένδυση αυτή αφορά το νεοαποκτηθέν εργοστάσιο μαρμάρων Λαζαρίδη και συνδυάζεται με φοροαπαλλαγές 35% επί του ύψους της επένδυσης (επενδυτικός νόμος).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Ευάγγελο Χαϊδά, το 2017 θα κλείσει με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ αν δεν αλλάξει κάτι στο διεθνές περιβάλλον, το 2018 αναμένεται να εξελιχθεί σε μια επίσης πολύ καλή χρονιά (το 2018 οι πωλήσεις της εταιρείας θα ενισχυθούν και από το νεοαποκτηθέν εργοστάσιο των μαρμάρων Λαζαρίδη).

Επίσης, η φετινή απόφαση για διανομή πολύ υψηλών χρηματικών διαθεσίμων στους μετόχους οφείλεται πρώτον στη διάθεση της διοίκησης να ανταμείψει τους μακροχρόνιους μετόχους της εταιρείας (είχε ακολουθηθεί συντηρητική πολιτική κατά τα προηγούμενα χρόνια), και δεύτερον στις υψηλές επιδόσεις και στις θετικές προοπτικές της εταιρείας.

«Δεν θα μοιράζαμε τόσο μεγάλα ποσά φέτος, αν δεν αισθανόμαστε σίγουροι για την ασφάλεια και το μέλλον της εταιρείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαϊδάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v