Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrakat: Μειοδότης στον διαγωνισμό για το τμήμα Σ.Σ. Αθηνών-Τρεις Γέφυρες

Προσωρινός μειοδότης στον διαγωνισμό για την υπογειοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου στο τμήμα Σιδηροδρομικός Σταθμός Αθηνών έως Τρεις Γέφυρες ανακηρύχθηκε η κοινοπραξία Intrakat - Σιδηροδρομικά Εργα. Σήμερα άνοιξαν οι προσφορές.

Intrakat: Μειοδότης στον διαγωνισμό για το τμήμα Σ.Σ. Αθηνών-Τρεις Γέφυρες

Η κοινοπραξία Intrakat - Σιδηροδρομικά Έργα μειοδότησε στον διαγωνισμό της ΕΡΓΟΣΕ, προϋπολογισμού 122 εκατ. ευρώ, για την «κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στο τμήμα έξοδος Σ.Σ. Αθηνών (Σ.Σ.Α.) - Τρεις Γέφυρες, με υπογειοποίηση στην περιοχή Σεπολίων». Πρόκειται για έργο που εκκρεμούσε επί χρόνια και αφορά στην κατασκευή τμήματος 2,36 χιλιομέτρων, τα 1,91 χιλιόμετρα από τα οποία θα είναι υπογειοποιημένα, από την έξοδο του σιδηροδρομικού σταθμού Αθηνών μέχρι τις Τρεις Γέφυρες. Το έργο πρόκειται να κατασκευαστεί σε δύο στάδια (ο δυτικός διάδρομος και στη συνέχεια ο ανατολικός), ώστε να μη διακοπεί η κυκλοφορία από και προς τον σταθμό Λαρίσης.

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού αναφέρεται πως το τεχνικό αντικείμενο περιλαμβάνει εκτός από την υπογειοποίηση, τα προσωρινά υδραυλικά έργα, τα μόνιμα υδραυλικά έργα (αποχέτευσης-αποστράγγισης σήραγγας, υπερχειλιστές παντοροϊκού δικτύου & δίκτυα ομβρίων και ακαθάρτων), τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις του υπόγειου τεχνικού και των αντλιοστασίων ακαθάρτων για την αποχέτευση-αποστράγγιση ομβρίων της σήραγγας, τα κτίρια εξυπηρέτησης (Η/Μ εγκαταστάσεις), την κατασκευή των δύο νέων άνω διαβάσεων πεζών κ.α. Η διάρκεια της σύμβασης φτάνει τους 88 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v