Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛ.ΤΕΧ. Ανεμος: Προχωρημένες συζητήσεις με ξένο επενδυτή

Τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται ανακοινώσεις από την εταιρία μέλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, για την είσοδο ξένης εταιρίας στο μετοχικό της κεφάλαιο.

ΕΛ.ΤΕΧ. Ανεμος: Προχωρημένες συζητήσεις με ξένο επενδυτή

Σε προχωρημένες συζητήσεις με ξένο επενδυτή βρίσκεται η εταιρία ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, προκειμένου να εισέλθει στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Όπως σημειώνουν έγκυρες πληροφορίες του Euro2day.gr, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρία του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενδιαφέροντος ξένων κι ελληνικών εταιριών, εδώ και σημαντικό χρονικό διάστημα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ έχει δώσει το βάρος των συζητήσεων της με ξένο επιχειρηματικό όμιλο, χωρίς ωστόσο, για την ώρα, να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός των επόμενων εβδομάδων, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται, εφόσον αυτές ευοδωθούν, να σημειωθεί το πρώτο deal του 2018 στο χώρο των εταιριών της ενέργειας.

Στην ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, την πρώτη ελληνική εταιρία που εισήχθη το 2014 στο χρηματιστήριο Αθηνών μετά από πέντε χρόνια, συμμετέχουν με ποσοστό άνω του 64% η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ενώ 7% διαθέτει ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης πρόεδρος του ομίλου και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης.

Η εταιρία που δραστηριοποιείται στις ΑΠΕ με έμφαση στην ανάπτυξη αιολικών πάρκων παρουσίασε στο εννεάμηνο του 2017 ενοποιημένο κύκλο εργασιών στα 35,22 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένος κατά 7,1% σε σχέση με τους εννέα πρώτους μήνες του 2016 (32,89 εκατ. ευρώ), λόγω αύξησης της εγκατεστημένης ισχύος.

Αναλόγως, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 25,29 εκατ. ευρώ, έναντι 23,47 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2016 (αύξηση 7,8%), ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBIT) αυξήθηκαν κατά 4,3%, σε 16,92 εκατ. ευρώ από 16,23 εκατ. ευρώ τους εννέα πρώτους μήνες του 2016.

Σήμερα, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ ανέρχεται σε 260,30 MW, τα οποία αφορούν σε δεκαέξι 16 αιολικά πάρκα 253,35 MW, ένα 1 μικρό υδροηλεκτρικό έργο 4,95 MW και ένα 1 φωτοβολταϊκό έργο 2MW.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr στις 20 Νοεμβρίου σε πρώτη προτεραιότητα της εταιρίας βρίσκεται η υλοποίηση έως το τέλος του 2018 έργων συνολικής ισχύος 127,6 MW μέσω επενδύσεων 134 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έξι αιολικά πάρκα για τα οποία τα δύο πρώτα εξάμηνα του έτους ήδη έχουν διατεθεί 77 εκατ. ευρώ και το 2018 θα επενδυθούν τα υπόλοιπα 57 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, έργα συνολικής ισχύος 636 MW βρίσκονται στον επενδυτικό προγραμματισμό της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ και για την ακρίβεια σε διάφορα στάδια αδειοδοτικών διαδικασιών. Μάλιστα από τα προαναφερόμενα, τα 113 MW έχουν εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v