Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Κομβική χρονιά το 2018 για τις εξαγωγές

Μέσα στη χρονιά αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες εξαγωγές σε χώρες που έχει ήδη γίνει η σχετική προετοιμασία. Πώς εξελίχθηκαν οι οικονομικές επιδόσεις του 2017 και ποιοι οι στόχοι για τη φετινή χρήση.

MLS: Κομβική χρονιά το 2018 για τις εξαγωγές

Κομβική χρονιά για την MLS αναμένεται να είναι το 2018, καθώς πρόκειται να ξεκινήσει η εξαγωγική προσπάθεια που βρισκόταν στο στάδιο της μελέτης και της προετοιμασίας κατά την τελευταία διετία.

Ειδικότερα, μέσα στο πρώτο φετινό εξάμηνο σχεδιάζεται να ξεκινήσουν οι πωλήσεις της βορειοελλαδίτικης εταιρείας πληροφορικής στο εξωτερικό, σε χώρες που ήδη έχουν εξεταστεί και προετοιμαστεί κατά την τελευταία διετία.

Μάλιστα, πρώτα στην εξαγωγική λίστα θα είναι τα προϊόντα «Easy» (εύχρηστα κινητά τηλέφωνα, για… «μεγάλα παιδιά» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία) και στη συνέχεια η όλη προσπάθεια θα περιλάβει σταδιακά τη συνολική προϊοντική γκάμα της εταιρείας (laptops, tablets, έξυπνες τηλεοράσεις, πλοηγοί, αξεσουάρ, smart phones και κινητά τηλέφωνα με εξειδικευμένες εφαρμογές).

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με δεδομένο ότι θα επιχειρηθεί διεύρυνση της παρουσίας της εταιρείας σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, το 2018 αναμένεται να αποτελέσει κομβική χρονιά, μέσα στην οποία θα επιδιωχθεί η αύξηση τόσο του κύκλου εργασιών όσο και της κερδοφορίας.

Το 2017 εκτιμάται από αναλυτές ότι έκλεισε με πωλήσεις και κέρδη πολύ κοντά στα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς, με χαρακτηριστικά σημεία την ενίσχυση των μεριδίων στα tablets και στα smartphones, καθώς και την προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να προχωρήσει η επέκταση στο εξωτερικό.

Το 2016 η εισηγμένη είχε σημειώσει κύκλο εργασιών 25,38 εκατ. ευρώ (21,4 εκατ. το 2015) και καθαρή κερδοφορία ύψους 2,22 εκατ. ευρώ (2,02 εκατ. το 2015). Κατά το πρώτο μισό του 2017, τα έσοδα της εισηγμένης εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 11,59 εκατ. ευρώ (έναντι 11,49 κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2016) και τα καθαρά κέρδη στο 1,7 εκατ. ευρώ (έναντι 1,99 εκατ.).

Πέρυσι επίσης η εταιρεία προχώρησε στην έκδοση ενός ακόμη εταιρικού ομολόγου (με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν δύο ομολογιακές εκδόσεις της εισηγμένης που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Αθήνας), ενώ παράλληλα αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,06 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v