Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξημένες οι πωλήσεις για τα Αττικά Πολυκαταστήματα

Ενισχυμένες πωλήσεις σε όλα τα σημεία του δικτύου του παρουσίασε ο όμιλος. Αναμένει κερδοφορία της τάξης των 12 εκατ. ευρώ το 2017. Οι στρατηγικές επενδύσεις της περασμένης χρονιάς και ο σχεδιασμός για το 2018.

Αυξημένες οι πωλήσεις για τα Αττικά Πολυκαταστήματα

Mε νέα αύξηση πωλήσεων έκλεισε το 2017, η εταιρία Αττικά Πολυκαταστήματα, η οποία ελέγχει πλέον πέντε σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συγκαταλέγεται ανάµεσα στις 50 µεγαλύτερες εµπορικές επιχειρήσεις, και αποτελεί μια από τις 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες της κατά την τελευταία τριετία.

Ειδικότερα, το παλαιότερο σημείο του δικτύου στο City Link έκλεισε τη χρονιά με αύξηση πωλήσεων της τάξης του 6%, το ομώνυμο στο Golden Hall στο Μαρούσι με αύξηση 4%, ενώ τα δύο σημεία στην συμπρωτεύουσα – το πολυκατάστημα στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos και το νεότερο επί της οδού Τσιμισκή – πέτυχαν αύξηση πωλήσεων κατά 8% και 12,5% αντίστοιχα σε σχέση με το 12μηνο του 2016.

Με βάση τα παραπάνω, η διοίκηση της Αττικά Πολυκαταστήματα αναμένει στο τέλος της χρήσης (συμπεριλαμβανομένης και της συμμετοχής του μίνι-πολυκαταστήματος που διαθέτει στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens), οι πωλήσεις της να φθάσουν τα 195 εκατ. ευρώ ενώ η προ φόρων κερδοφορία της, εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 12 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2017.

Σημειώνεται τέλος ότι ο όμιλος Αττικά Πολυκαταστήματα διατηρεί μηδενικό δανεισμό και ταμειακή ρευστότητα της τάξης των 35-40 εκατ.ευρώ, που του εξασφαλίζουν τη δυνατότητα αναπτυξιακών κινήσεων. Υπενθυμίζεται ότι το 2017 η εταιρία απέκτησε μετοχική θέση της τάξης του 10% στην υπό εξυγίανση αλυσίδα Καλογήρου καταβάλλοντας 1,4 εκατ. ευρώ ενώ διατηρεί option για την απόκτηση ακόμη 10%. Επίσης στην εκπνοή του 2017 ανακοίνωσε την ενίσχυση της μετοχικής συμμετοχής της στην εισηγμένη Lamda Development, αυξάνοντας το ποσοστό που διατηρεί από το καλοκαίρι του 2016.

Παράλληλα, ο όμιλος σχεδιάζει την ανακαίνιση του παλαιότερου πολυκαταστήματος του στο City Link, υπολογίζοντας να δαπανήσει 4 εκατ. ευρώ, ενώ στα μέσα του 2018 αναμένεται να ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση του νέου συστήματος SAP, για την οποία ο όμιλος θα διαθέσει 3 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, μελετά την επέκταση του στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου με την πιθανότητα δημιουργίας online καταστήματος και για τα είδη ένδυσης, σε βάθος χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v