Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε έκδοση 5ετούς καλυμμένου ομολόγου προχωρά η Alpha Bank

Συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές ξεκινά η τράπεζα την προσεχή Δευτέρα, με στόχο να προχωρήσει στην έκδοση ενός καλυμμένου ομολόγου. Ο τίτλος θα είναι πενταετούς διάρκειας και θα κινείται στη ζώνη των 500 εκατ. ευρω.

Σε έκδοση 5ετούς καλυμμένου ομολόγου προχωρά η Alpha Bank

Στις Barclays, Citi, Commerzbank, J.P. Morgan και NatWest Markets ανέθεσε η Alpha Bank να διοργανώσουν συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές ανά την Ευρώπη, προκειμένου να προωθηθεί έκδοση καλυμμένου ομολόγου πενταετούς διάρκειας.

Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα. Η έκδοση αξιολογήθηκε με «B» από τη Fitch ενώ αξιολόγηση Β3 ανακοίνωσε η Moody's.

Η Alpha Bank στη Γενική Συνέλευση είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε μια έκδοση, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, όταν είναι ώριμες οι συνθήκες στην αγορά.

Ανάλογες εκδόσεις πραγματοποίησαν τους προηγούμενους μήνες τόσο η Eurobank όσο και η Εθνική. Στα τέλη Οκτωβρίου, η Eurobank συγκέντρωσε 500 εκατ. ευρώ. Η έκδοση αφορούσε τίτλους τριετούς διάρκειας που έφεραν ετήσιο τοκομερίδιο 2,75%. Η τιμή έκδοσης των καλυμμένων ομολόγων ορίστηκε σε 99,349% και η απόδοση διαμορφώθηκε σε 2,98%. Η έκδοση είχε μεγάλη απήχηση στο διεθνές και εγχώριο επενδυτικό κοινό, προσελκύοντας θεσμικούς επενδυτές από 20 χώρες. Το Βιβλίο Προσφορών υπερκαλύφθηκε πάνω από 2 φορές, με τη συμμετοχή των διεθνών θεσμικών επενδυτών να ανέρχεται στο 85%.

Τον χορό είχε ανοίξει η Εθνική Τράπεζα λίγο νωρίτερα, εκδίδοντας ένα τριετές καλυμμένο ομόλογο, ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, με απόδοση 2,90%. Το ομόλογο προσέλκυσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 110 θεσμικών επενδυτών, με τη ζήτηση να φτάνει στα 2 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v