Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σφακιανάκης: «Ok» από τη Γενική Συνέλευση στην ΑΜΚ

Στόχος να αντληθεί ποσό έως 5,1 εκατ. ευρώ. Γιατί δείχνει «εξασφαλισμένη» η κίνηση. Τι θα κάνουν οι βασικοί μέτοχοι. Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις με τις τράπεζες για ρύθμιση των δανείων.

Σφακιανάκης: «Ok» από τη Γενική Συνέλευση στην ΑΜΚ

Η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας Σφακιανάκης, με απαρτία 80,97% αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, με στόχο να αντληθεί ποσό έως 5,1 εκατ. ευρώ.

Η ΑΜΚ θα γίνει υπέρ των παλαιών μετόχων, στους οποίους θα δοθεί τόσο δικαίωμα προτίμησης όσο και δικαίωμα προεγγραφής για απόκτηση τυχόν αδιάθετων μετοχών.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε τη διοίκηση να καθορίσει τους όρους της ΑΜΚ.

Από τις δηλώσεις των βασικών μετόχων προκύπτει ότι η κάλυψη της έκδοσης είναι εξασφαλισμένη καθώς:

Α. Ο μέτοχος κ. Σταύρος Τάκη δεσμεύτηκε ότι θα καλύψει ολικώς τα δικαιώματα προτίμησης που του αντιστοιχούν και επίσης θα συμμετάσχει στη διαδικασία της προεγγραφής. Εχει μάλιστα ήδη προκαταβάλλει στην εταιρία 3,5 εκατ. ευρώ.

Β. Ο μέτοχος Σφακιανάκης Συμμετοχών θα συμμετάσχει μερικώς στην αύξηση κεφαλαίου, ενώ παράλληλα θα συμμετάσχει και στη διαδικασία της προεγγραφής.

Η συγκεκριμένη αύξηση κεφαλαίου υλοποιείται σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες θα προχωρήσουν σε ρύθμιση των τραπεζικών υποχρεώσεων του εισηγμένου ομίλου.

Ηδη η κατάρτιση της νέας δανειακής σύμβασης βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, όπως δήλωσε η διοίκηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v