Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σφακιανάκης: Η επιστροφή στα κέρδη και η ρύθμιση δανείων

Τι δήλωσε η διοίκηση του εισηγμένου ομίλου, κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων. Η εκτίμηση του Σταύρου Τάκη για φετινή άνοδο της αγοράς αυτοκινήτου από 88.000 σε 95.000 τεμάχια.

Σφακιανάκης: Η επιστροφή στα κέρδη και η ρύθμιση δανείων

«Το 2017 τα αποτελέσματα του ομίλου ήταν σαφώς καλύτερα από εκείνα του 2016, με αύξηση του κύκλου εργασιών και με επίτευξη ενός πολύ σημαντικού θετικού λειτουργικού αποτελέσματος. Ο φετινός μας στόχος είναι και πάλι ανοδικός. Αν δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο γεγονός, θα μπορέσουμε να σημειώσουμε θετικό καθαρό αποτέλεσμα. Η καθαρή κερδοφορία για το 2018 είναι απόλυτα εφικτή».

Αυτά δήλωσε κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων ο Σταύρος Τάκη, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Σφακιανάκης, συμπληρώνοντας πως αναμένει για φέτος παρόμοια μερίδια αγοράς τόσο στα οχήματα της Suzuki όσο και στη λιανική, ενώ σε ό,τι αφορά τη συνολική αγορά αυτοκινήτων εκτίμησε μια αύξηση της ζήτησης κοντά στο 10%, δηλαδή από 88.000 σε 95.000 τεμάχια.

Απαντώντας επίσης σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης επιβεβαίωσε τη βούληση των βασικών μετόχων να καλύψουν το όποιο ενδεχόμενο αδιάθετο τμήμα της επικείμενης αύξησης κεφαλαίου (ύψους 5,1 εκατ. ευρώ), συμπληρώνοντας πως:

Πρώτον, η έκδοση αυτή βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με το σύνολο των πιστωτριών τραπεζών.

Δεύτερον, η νέα δανειακή σύμβαση της εταιρείας με τις πιστώτριες τράπεζες (η προηγούμενη είχε λήξει τον περασμένο Αύγουστο) έχει ήδη συμφωνηθεί και βρίσκεται στο στάδιο της κατάρτισης (η διοίκηση δεν αναφέρθηκε στο περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας).

Τρίτον, ο συνδυασμός της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και της συμφωνίας αναδιάρθρωσης του δανεισμού είναι σε θέση να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα της εταιρείας, η οποία άλλωστε σήμερα δεν έχει καμιά ληξιπρόθεσμη υποχρέωση προς οποιονδήποτε.

Τέταρτον, θα συνεχιστεί και μέσα στη φετινή χρονιά η πολιτική περιορισμού των δαπανών του ομίλου και

πέμπτον, η δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από μόνη της δεν είναι σε θέση να μετατρέψει τα ίδια κεφάλαια από αρνητικά σε θετικά. Πάντως, το ζήτημα της επιστροφής της μετοχής σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης (σήμερα βρίσκεται «υπό επιτήρηση») θα κριθεί το 2019, ανάλογα και με τις μέχρι τότε εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v