Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Enel: Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του αιολικού πάρκου στον Καφηρέα

Το «πράσινο φως» άναψε το ΣτΕ για την επένδυση των 300 εκατ. ευρώ. Στα 167 MW η συνολική ισχύς. Η γραφειοκρατική περιπέτεια των 12 χρόνων της Enel Green Power Hellas.

Enel: Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του αιολικού πάρκου στον Καφηρέα

Ξεκίνησαν από την Enel Green Power Hellas οι εργασίες κατασκευής του συμπλέγματος των οκτώ αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 167 MW, στον Καφηρέα της Νότιας Εύβοιας καθώς η επένδυση των 300 εκατ. ευρώ πήρε το «πράσινο φως» υλοποίησης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όπως επιβεβαιώνει και η ίδια η θυγατρική του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού Enel στο Euro2day.gr, «το ΣτΕ, τον περασμένο Ιανουάριο, έκρινε ότι η επένδυση είναι σύννομη και έτσι οι εργασίες ξεκίνησαν».

Κατά του έργου είχαν προσφύγει κάτοικοι και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας, πετυχαίνοντας την προσωρινή παύση του, καθώς από τον περασμένο Ιούλιο η εταιρία είχε αρχίσει τις σχετικές εργασίες. Επίσης οι ίδιοι είχαν προσφύγει και κατά της άδειας εγκατάστασης και της ΑΕΠΟ. Ωστόσο το ΣτΕ, σύμφωνα με την Enel Green Power Hellas, απέρριψε τις προσφυγές.

Η μεγάλη επένδυση των 300 εκατ. ευρώ χρονολογείται από το 2005. Επί σχεδόν 12 χρόνια, η εταιρία παλεύει για την υλοποίησή της και χρειάστηκε να περάσει από περίπου 40 αδειοδοτικές διαδικασίες, όπως είχε γράψει το Euro2day.gr στις 7 Σεπτεμβρίου.

Αποτελείται από οκτώ αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 167 MW και όταν θα τεθούν σε λειτουργία, θα παράγουν ποσότητα ρεύματος που αντιστοιχεί στην ηλεκτροδότηση 129.000 νοικοκυριών και τον περιορισμό κατά 433.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Το έργο συνοδεύεται και με την κατασκευή υποβρύχιου καλωδίου 150 kV, το οποίο θα συνδέεται με τον Υποσταθμό της Παλλήνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v