Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φιλόδοξα σχέδια για την Δέλτα Τεχνική

Τι σχεδιάζει για την επόμενη τριετία η Δέλτα Τεχνική. Δηλώσεις στελεχών της μη εισηγμένης εταιρείας που εξέδωσε εταιρικό ομόλογο στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Φιλόδοξα σχέδια για την Δέλτα Τεχνική

Σε φιλόδοξα σχέδια για επέκταση στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και σε νέες δραστηριότητες αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δέλτα Τεχνικής Αναστάσιος Δεληγιώργης στα πλαίσια της παρουσίασης της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Ειδικότερα, η Δέλτα Τεχνική εξέδωσε εταιρικό ομόλογο, το οποίο ξεκίνησε να διαπραγματεύεται την Παρασκευή (2/2/2017) στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Πρόκειται για μια έκδοση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ (επταετούς διάρκειας με επιτόκιο 5,5%) που κατά κύριο λόγο θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή αιολικού πάρκου ισχύος 12 MW.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δέλτα Τεχνικής κ. Αναστάσιο Δεληγιώργη η εταιρεία δραστηριοποιείται σε τρεις τομείς:

α) Στην παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ιδιόκτητων μονάδων ΑΠΕ (άλλες βρίσκονται σε λειτουργία και άλλες στο στάδιο της ανάπτυξης), με τη Δέλτα Τεχνική να συγκαταλέγεται στις λίγες επιχειρήσεις του κλάδου που δραστηριοποιείται από το στάδιο της μελέτης-κατασκευής έως την παραγωγή και τη συντήρηση των ενεργειακών μονάδων.

β) Στη μελέτη-εμπορία εξοπλισμού για εξοικονόμηση ενέργειας. Πρόκειται ουσιαστικά για αντλίες θερμότητας που εξοικονομούν ενέργεια στον κτιριακό τομέα (πελάτες είναι τεχνικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα υπάρχει και δίκτυο συνεργατών χονδρικής πώλησης) και

γ) Στην κατασκευή ειδικών τεχνικών έργων (εξειδίκευση σε τεχνικά και βιομηχανικά) «με το κλειδί στο χέρι» (EPC-BOT).

Σύμφωνα με το διευθυντή ανάπτυξης της Δέλτα Τεχνικής Νίκο Δεληγιώργη, η εταιρεία έχει θέσει σημαντικούς στόχους για την επόμενη τριετία (2018-2020), μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η υλοποίηση νέων projects στο μέτωπο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η επέκταση στον ενεργειακό χώρο με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο, η ενίσχυση της δραστηριότητας εμπορίας εξοπλισμού εξοικονόμησης ενέργειας και η είσοδος σε νέες σύνθετες κατασκευές στον τουριστικό τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v