Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίλεκτος: Αυξημένη φέτος η λειτουργική κερδοφορία

Η φετινή σημαντική βελτίωση των λειτουργικών επιδόσεων, η επικείμενη ρύθμιση των τραπεζικών υποχρεώσεων και η πιλοτική λειτουργία της νέας μονάδας βιοαερίου. Τι έγινε κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση και πώς «κόπηκε» από το ΔΣ η Φωτεινή Δοντά.

Επίλεκτος: Αυξημένη φέτος η λειτουργική κερδοφορία

Αξιοσημείωτη άνοδο της λειτουργικής της κερδοφορίας (EBITDA) και συρρίκνωση του ζημιογόνου καθαρού της αποτελέσματος αναμένει για τη χρήση που λήγει την 30η Ιουνίου, η Επίλεκτος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη χθεσινή επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Ευριπίδης Δοντάς, η εταιρεία:

• Έχει αγοράσει επαρκείς ποσότητες βαμβακιού για όλη τη χρονιά, γεγονός που θα δώσει ευχέρεια για περισσότερες πωλήσεις.

• Περιόρισε δραστικά το λειτουργικό της κόστος, του ενεργειακού συμπεριλαμβανομένου.

• Καταφέρνει να εκμεταλλευτεί τις όποιες ευκαιρίες προσφέρει η διεθνής αγορά για αυξημένες τιμές πώλησης στη νηματουργία.

• Σε σύντομο χρονικό διάστημα προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η ρύθμιση των τραπεζικών της υποχρεώσεων.

Ο συνδυασμός των παραπάνω εξελίξεων δίνει τη χρονική ευχέρεια στον εισηγμένο όμιλο να επιδιώξει αφ’ ενός την αναδιάρθρωση της ζημιογόνου κλωστοϋφαντουργικής του δραστηριότητας και αφ’ ετέρου να επενδύσει περαιτέρω στον κερδοφόρο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ειδικότερα, πέρα από το φωτοβολταϊκό πάρκο που βρίσκεται εδώ και χρόνια σε λειτουργία, ξεκίνησε ήδη πιλοτικά η λειτουργία της μονάδας βιοαερίου στη Θεσσαλία και μέσα στους επόμενους δύο-τρεις μήνες θα αρχίσει η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης, στα πλαίσια της χθεσινής επαναληπτικής τακτικής γενικής συνέλευσης ψηφίστηκαν:

α) Η ακύρωση ιδίων μετοχών που είχαν αποκτηθεί με μέσο κόστος 0,17 ευρώ ανά τεμάχιο (χαμηλότερα από την τρέχουσα τιμή του τίτλου στο Χρηματιστήριο της Αθήνας).

β) Η δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών (έως και του 10% του συνόλου) για τους επόμενους 24 μήνες σε εύρος τιμών από 0,10 έως και 3 ευρώ.

γ) Το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο από οκταμελές έγινε επταμελές. Ειδικότερα, με πρόταση του βασικότερου μετόχου (εταιρεία Prima) της εισηγμένης, αποκλείστηκε από το Δ.Σ. η Φωτεινή Δοντά, η οποία κατέχει το 7,2% των μετοχών της Επίλεκτος και είχε εισέλθει στο ΔΣ μόλις πριν από περίπου οκτώ μήνες.

Η Φωτεινή Δοντά (με την ιδιότητα του κατόχου άνω του 5% των μετοχών) είχε αναβάλει την τακτική γενική συνέλευση του Ιανουαρίου για την 12η Φεβρουαρίου, με την αιτιολογία ότι ήθελε να μελετήσει και να εξετάσει ευρύτερα κάποια πράγματα. Κατά την χθεσινή γενική συνέλευση μάλιστα, ψήφισε μόνο δύο θέματα, ενώ στα υπόλοιπα (μεταξύ των οποίων και σε αυτό της έγκρισης των οικονομικών καταστάσεων) δήλωσε «παρών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v