Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Τέσσερις στη β' φάση για το ΑΜΟΕΒΑ

Davidson Kempner, Bain, Apollo και Kildare Partners οι τέσσερις που πήραν το «δακτυλίδι». Πέριξ του 20% της ονομαστικής αξίας των δανείων οι προσφορές τους. Στις 10 με 15 Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος.

Πειραιώς: Τέσσερις στη β φάση για το ΑΜΟΕΒΑ

Τέσσερις επενδυτές περνούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού πώλησης από την Πειραιώς χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων με εξασφαλίσεις. ονομαστικής αξίας 1,6 δισ. ευρώ (project AMOEBA).

Σήμερα το πρωί, η UBS ως σύμβουλος πώλησης ενημέρωσε τους επενδυτές που είχαν υποβάλει μη δεσμευτικές προσφορές για τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους.

Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, «διαβατήριο» για τον επόμενο γύρο πήραν 4 επενδυτές, η Davidson Kempner, η ΒΑΙΝ, η Apollo και η Kildare Partners.

Το ύψος των προσφορών κινείται πέριξ του 20% της ονομαστικής αξίας των δανείων, εντός του εύρους, δηλαδή, που ανέμενε η τράπεζα και ο σύμβουλος, σύμφωνα με όσα κυκλοφορούσαν στην αγορά πριν την κατάθεση των ενδεικτικών προσφορών. Ο δεύτερος γύρος προβλέπεται να ξεκινήσει μεταξύ 10-15 Μαρτίου.

Μη δεσμευτικές προσφορές είχαν υποβάλει επίσης Fortress, Lone Star, PIMCO και Center Bridge οι οποίες δεν πέρασαν στην επόμενη φάση.

Σημειώνεται ότι με βάση το ενημερωτικό σημείωμα που έλαβαν οι επενδυτές, το προς πώληση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 700 μη εξυπηρετούμενα δάνεια 120 επιχειρήσεων. Η πλειοψηφία των παραπάνω δανείων έχει ήδη καταγγελθεί από την τράπεζα.

Τα προς πώληση δάνεια διαθέτουν εξασφαλίσεις επί 1.350 ακινήτων, η αξία των οποίων έχει εκτιμηθεί από την τράπεζα στα 467 εκατ. ευρώ (vendor value).

Η Πειραιώς αποτιμά τα 1.350 ακίνητα, που έχουν ως εξασφαλίσεις τα προς πώληση δάνεια, στα 467 εκατ. ευρώ (vendor value). Ποσό που αντιστοιχεί στο 29% της ονομαστικής αξίας του χαρτοφυλακίου.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν άλλες εξασφαλίσεις αξίας περίπου 160 εκατ. ευρώ καθώς και προσωπικές εγγυήσεις των επιχειρηματιών για τα δάνεια. Συνολικά, η αξία των εξασφαλίσεων ανέρχεται στο 37% της ονομαστικής αξίας των δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v